10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Adıyaman 

Aslında çok çalışan bir gazeteci sayılmam.Yada tembel bir gazetecide diyebilirsiniz.

Banu Avar ismini duyunca biraz heyecanlandım.Adıyaman Basın dünyasının cesaretli gazetecisi Zeynel Abidin Kıymaz'ın bu yöndeki davetine Besni olarak usta kalem Asım Öcal ve Besni'nin yöresel usta tiyatro oyuncusu Zeynel Abidin Eman dostumla birlikte katıldık.

 Banu Avar'ı akıcı ve kendine has tarzı ile dinlerken sanki dersini çok sevdiğimiz ve bir ders saatinin su gibi geçtiği okul yıllarındaki hazzı hissettim. Dünyada ki Basın mafyasını tüm yönleri ile cesaretle gözler önün serdi.

Diğer konuk Şanlıurfa Büyükşehr Belediye Başkanı Nihat Çifçi'nin ise salondaki muhalefet parti temsilcilerine saygı göstermesine ve hiç bir siyasi polemiğe mahal vermeden kendine yakışır bir üslupla sadece Belediyecilik çerçevesinde kalmasına hayran oldum.

Soru cevap kısmında aldığım sözde ise her seçim arefesinde Büyükşehir veya Bütünşehir olmasından bahsedilen Adıyaman'ın böyle bir durumda nelerle karşılaşacağı ve Camuççu köyü muhtarı Behzat Özdemir'in işinin kolaylaşıp kolaylaşmayacağı şeklindeydi.Aldığım cevap ise Büyükşehir olmanın ilk başlarda bazı zorlukları olsada ilerleyen zamanlarda yararlı olacağı şeklindeki ifadeleri ile beni Büyükşehir olma yönünde ikna etti.

Bu tür etkinlikler Adıyaman arşivine birer armağandır. Önceki yıllardada Kktc cumhurbaşkanını  Derviş Eroğlu'nu ağırlayan ve hatta Nemrut dağına çıkaran,Türk şiirinin son yıllardaki bir numarası Cemal Safi'yi bizlerle buluşturan Sn Zeynel Abidin Kıymaz  Banu Avar ile yine çok güzel bir işe imza attı.

Gazetecilik zor işter.Hele hele yerelde bu zorluk bir kat daha artar.Doğruların yanında yanlışların karşısında olmak ve bunları okurlarla paylaşmak günümüzde giderek zorlaşmakta. Bir dönem çocukluk ve gençlik arkadaşlık yaptıkların bir makam ve mevkiye geldiğinde sadece övülmelerini isterler.Eleştiri ve yanlışlarını yazdığında kocaman bir geçmiş bir anda silinebilmektedir.

Gönül isterdiki böylesine özel ve güzel bir günde bazı konuklar ayakta kalsın.Yerel seçim arefesinde her siyasi partinin temsilcileri salonda mevcuttu.Ama il yönetimi en azından Basın ve İlan kurumundan sorumlu bir Vali yardımcısı ile temsil edilebilirdi aynı şekilde Adıyaman Belediyesinden de hiç kimsenin olmaması dikkatlerden kaçmadı. Adıyaman Basınından da tanıdık ve aşina  yüzler her halde çok çalıştıkları ve yoğun tempolarından dolayı böylesi bir etkinliğe katılamadılar.

Ben yinede tüm gazeteci dostlarımın Adıyaman'da  merhum Fadıl Binzet'i Besni'de Şekip Önder'i örnek alarak Adıyaman arşivine güzel şeyler bırakması dileği ile Gazeteciler gününü kutluyorum.