Ülkücü Zafer Gülseven. Genç yaşta atıldığı 12 Eylül zindanlarında 8 yıl hapis yattı. Arkadaşlarından idam edilenler oldu, kader arkadaşlarıyla en ağır işkenceleri gördü.

12 Eylül’ün hukuk tanımaz zalimleriyle hesaplaşmak için hukukçu olmayı kafasına koydu, cezaevinde mahkûmken Açık öğretim fakültesiyle başladığı Üniversite hayatına kesintisiz devam etti 6 üniversite bitirdi ve 62 yaşında cüppe giydi Hukuk diplomasını aldı.

Başarısı sadece Üniversite okumakla sınırlı değil, hem okudu hem çalıştı ve sanayici olarakta başarılı bir işveren.

Gazetemize konuşan Zafer Gülseven Türk gençlerini okumaya araştırmaya kendilerini geliştirmeye davet ederken, kendi hayatından örneklerde vererek başarmamak için hiçbir sebep yok dedi.

Hukuk diplomasını kasan kalyoncu üniversitesinden alan işadamı ülkücü Zafer Gülseven şunları söyledi ‘.. Hukuk Fakültesi benim için hüzünlü bir eylüldü,12 eylül darbecilerinin acımasızca yargılayıp genç fidanlara acımasızca kıyışıydı, İdamla yargılanışımdı, Yusufiye medreselerinin zindanlarıydı, acımasız işkencelerdi, birlikte işkence görüp şahadetlerine şahit olduğum Aydın Demirkol un, Mehmet Kazgan’ ın, yan yana yürüdüğüm dava arkadaşlarımın, Cengiz Baktemur’un, Cevdet Karakaş ın bir seher vaktinde yağlı urganlara gönderilişi, hakka yürüyüşleri idi.

Hukuk fakültesi demek benim için o günlerde bizleri savunacak, bu yargısız infaza, adaletsizliğe dur diyebilecek bir avukat dahi bulamayışımızdı.

20 ci yaşlarda sahip olamadığım hayalimi 62 ci yaşımda Hukuk Fakültesi eğitimimi tamamlayarak geç te olsa gerçekleştirebildim. Bu eğitimim o günlerin soğuk hücrelerine, işkencelere, idamlara, adaletsizliğe çare olmayacak kadar geç geldi, ama ben bu yaşta bu iradeyi, bu azmi o gönlümde hiç kaybolmayan acılardan aldım ve 12 Eylüllere inat aldığım bu Hukuk fakültesi diplomasını Ülkücü Şehitlerimize armağan ediyorum’ dedi. 

Haber:GAP olay