Derneklerin amacı; belirli ve ortak bir maksadı hayata geçirmek doğrultusunda, bilgi ve faaliyetlerini sürekli olarak birleştirmek vesilesiyle oluşturmuş oldukları, tüzel kişiliğe sahip kişi topluluğu olduğundan, toplantıda görüşülen, tartışılan konular ve alınan kararları kamuoyuna taşımak en az toplantıyı yapmak kadar büyük önem arz etmektedir.

            Gap Olay Gazetesi basınında yer alan haberde, Sayın Ak Parti MKYK üyesi Sn. Orhan Miroğlu’nun bir siyasetçiden öte sivil olarak derneğimizde bulunduğu samimiyetini vurgulaması, Prof. Dr. Mehmet Çelik’in kitabının telif hakkını derneğe bağışlaması ile derneğin dayanışmasına timsal kabul edilmesi, Kızıltepe Hububat Merkezi Başkanı M. Şerif Öter’in Mezopotamya’nın verimli topraklarının avantaj ve dezavantajlarından bahsederek tarımdaki verimliliği artırma çabasını vurgulaması, İskenderun Marder başkanı Sn. Salih Bayar’ın STK’ların gelişmiş ülkeler nazarında etkisini orneklendirmesi ve ismini buraya sığdıramayacağım diğer değerli başkanlarımın görüşleri hepsi birbirinden değerli idi.

           

            Mardin Artuklu Üniversitesi’nde görev yapan bir akademisyen olarak şunu söyleyebilirim ki; üniversite ile kentin bütünleşmesi açısından, STK’ların üniversite üzerinde etkisi büyüktür. Üniversite olarak derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var. Derneğimizin eğitim koordinatörü olarak, üniversite-dernek arasında köprü görevi üstlenmeli ve öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarını da gidermeliyiz. Bu konuda destek veren derneğimize teşekkür ederim.

            Basına yansımayan, kamuoyu ile paylaşılmayan her görüş amacına ulaşamaz. Bu yüzden Adıyaman GAP Gazeteciler Genel Başkanı Sn. Zeynel Abidin Kıymaz ve ekibine, toplantıdaki kararları doğru ve tarafsız bir gazetecilik anlayışıyla yansıttığı için şahsım adına teşekkür ederim.

            Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği’nin Adana’da düzenlenen toplantısında, özellikle altını çizip teşekkür etmek istediğim bir kişi de, özelde Mardin genelde Türkiye sevdalısı olan Arslan Güneydoğu Gazetecilik, Matbaacılık, Kağıtçılık A.Ş. ve İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İLKSES gazeteleri imtiyaz sahibi, Doğu ve Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği genel koordinatörü, GAP Gazeteciler Birliği genel başkan yardımcısı, gazeteci-yazar ve iş insanı Halil Arslan’a teşekkürü bir borç bilirim.

           

            Memleket adına güzel ve faydalı işler yapılması dileğiyle nice programlara…                                                                                                  

                                                                                                                      Saygılarımla

                                                                                                            Öğr. Gör. Aysel FEDAİ