Uzun zamandan beri çeşitli sebeplerden ötürü ya da konularından sebeple aidiyat hissedemediğim için uzak durduğum basın toplantılarından iki tanesine son birkaç gün içerisinde icabet ettim.

Bunlardan ilki geçtiğimiz Cumartesi günü, merkezi Adıyaman'da bulunan "GAP Gazeteciler Birliği" Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ın davetiyle, Adıyaman'da gerçekleşti.

Kendisini yaklaşık 20 yıldan bu yana tanıdığım Zeynel ağabey, uzun zamandan bu yana basın sektöründe ciddi bir mücadele vererek sektörün ve basın emekçilerinin sorunlarını gündemde tutarak meslektaşlarına omuz veren bir entelektüeldir.

Ülkenin her şehrinde ve hatta ilçelerde bile çeşitli çalıştaylar düzenleyerek hem sayısı 170'e ulaşan birlik üyesi meslektaşlarının dimağlarını zinde tutmaya, hem de ülkenin derdiyle hemhal olan, sorunun değil, çözümün parçası olmayı eylem ve söylemleriyle salık veren önemli bir gazeteci.

Adıyaman'a, Başkan Kıymaz'ın daveti üzerine Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya'dan kırk civarında gazeteci katılım gösterdi.

Ortak basın açıklaması konseptinde gerçekleşen toplantı da, Başkan Kıymaz'ın, birlik üyeleriyle birlikte Hakkâri’ye yaptıkları ziyaretten anektotları paylaşması ve anlattıkları önemliydi.

Uzun yıllardan beridir adını şehit haberleriyle birlikte duyduğumuz Hakkâri’de güvenliğin tam manasıyla yerleşmiş olduğunu gördüklerini ve şehir mu'kimlerinin gündeminde, terörün en arka sıralara gerilediğini görmüş olmaktan duyduğu mutluluğu anlatırken duygulu ifadelerle gözlerinin dolduğunu gören sadece ben değildim. Kıymaz’ın anlattıklarını düşündükçe,

Millet olarak birlik ve beraberlik duygularına ne kadar hasret kaldığımızı çok net hissetmemem mümkün değildi.

On yıllardır emperyalistlerin kışkırtma ve tezgâhıyla bu milletin asli unsuru olan Türkleri ve Kürtleri birbirine kışkırtarak, kendi çıkarlarına "Tahteravalli" yapmaya çalışanlar başaramamıştı!

Başaramayacaklarda...

Her birimizin hayatı, birbirimizle müşterek hatıratlarla dolu iki ırkın dostluğu ve kardeşliği, güzel dinimiz İslam’ın harcıyla karılmıştır. Hülasa, başkan Kıymaz'ın anlattıklarında "Çanakkale" yi yeniden zihnimizde canlandırma, hatırlama fırsatım oldu.

Başkan Zeynel Abidin Kıymaz'a ülkemiz, bölgemiz ve kendi şehri olan Adıyaman ilinde, gazeteci meslektaşları ve ülke adına yürüttüğü hasbi gayreti için teşekkür ederim. Ve elbette misafirperverliği için de....

************

İkinci basın toplantısı ise, bugün Gaziantep teşkilatlarındaki kongre için şehrimize gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, üyesi bulunduğum Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıydı.

Ancak gerek sayın Babacan'ın toplantıda yaptığı konuşma ve gazeteciler olarak bizim sorduklarımıza verdiği cevaplar, gerekse Deva Partisinin geleceğiyle ilgili fikir ve öngörülerimi ayrı bir yazı konusu yapmanın daha uygun olacağını düşünerek, bu konuyu sonraki yazımda paylaşacağım.