Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, 2020 yılında emniyet ve jandarmanın sorumluluk alanındaki genel güvenlik ve asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Polisevinde yapılan toplantıda 2019 rakamlarıyla 2020 rakamları mukayese edilerek Adıyaman'da asayiş vs alanlarında yapılan çalışma ve uygulamalarla Adıyaman'ın güvenli bir il olduğu vurgulandı.

Polis evinde düzenlenen 2020 yılını değerlendirme toplantısına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve basın mensupları katıldı.

Ergüder "Uyuşturucu operasyonlarını yüzde 100'ün üzerinde artırdık"

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder,  “Huzur ve Barış”  şehri olan Adıyaman’ da, Adıyaman halkının desteği ile 2020 yılında, geçen yıla göre başta asayiş olayları olmak üzere narkotikle birlikte birçok alanımızda büyük başarı sağladık." dedi.

Ergüder, mal varlığına karşı suçlarda, kişilere karşı suçlarda ve tüm asayiş suçlarında performans olarak Türkiye genelinde birinci sıraya yükselme başarısını gösterdiklerini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

" Narkotik olaylarında uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonları yüzde 100’lerin üzerinde arttırdık. sanal devriye faaliyetlerimizi 2019 yılına kıyasla 2020 yılında yüzde 50 oranında arttırdık. Tefecilik başta olmak üzere mali ve kaçakçılık alanlarında ciddi çalışmalar yapıldı ve neticeleri de alındı. Terörle mücadele konusunda MİT ve jandarmayla ortaklaşa yürütülen faaliyetler sonucu, kırsalda bulunan terör unsurlarının neredeyse tamamen yok edilmesi sağlanmıştır. bölücü ve radikal örgütlerle mücadelemiz halen amansız bir şekilde devam etmektedir."

YEŞİLYURT: ÇALIŞMALALRIMIZDA BİZLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VEREN SAYIN VALİMİZE TEŞEKKUR EDİYORUM

İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt ise, "Vatandaşlarımız ile kolluk arasında köprü görevi üstlenen basın mensubu arkadaşlarımızın yapmış olduğu haber, yorum ve görüşler bizlere her daim çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamış ve yol göstermiştir. Suç ve suçlulukla mücadele kapsamında, halkımızın bilinçlendirilmesi, toplumda farkındalığını oluşturulması, kolluk personelinin görünürlüğünün artırılması kapsamında basın mensuplarının fedakârlık göstererek yapmış olduğu çalışmalar tarafımızca takdir edilmektedir. Güzel Adıyaman’ımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması noktasında bizlere her türlü desteği veren sayın Valimize de şükranlarımı sunuyorum. Dedi.

Vali Çuhadar: Devletin en temel görevlerinden biri güvenliktir

Bilgilendirme toplantısında Emniyet ve asayiş hizmetlerinin devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu kaydeden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar şunları söyledi ".. Son yıllarda memnuniyetle müşahede etmekteyiz ki vatandaş odaklı hizmet yürütüldüğünü görmekteyiz. Yapılan bütün iş ve işlemler alınan bütün önlemler ülkemizin ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin teminatı içindir. Bu görevleri yürütürken adalet ilkesinin gözetilmesi son derece önemlidir. Gerek emniyet gerekse de jandarma güçlerimiz bu konuda son derece hassas davranmaktadırlar. Vaka sayılarında ciddi düşüş ve takip edilmesi gerek olaylarda da ciddi takipler yürütülmekte, özellikle narkotik konusunda ilimizde başarılı çalışmalar her geçen gün devam etmektedir. Bu güzel ve başarılı çalışmaları yürüten başta İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımız olmak üzere onların emrinde çalışan bütün teşkilat üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk alanında 2020 yılında yapılan çalışmalar ile şehir merkezi ve kırsal kesimdeki genel asayiş olaylarıyla ilgili bir sunum yapıldı.

Haber: Gap olay