Uzm. Dr. Öz ilaçların filyasyon ekiplerince yada hastaneden verildiğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü

"Hastaneden filyasyon ekiplerinden bu ilacı alır almaz en kısa sürede başlayın. Çünkü bu ilacı kullandığınız zaman pironamalarınızın az olması hastaneye yatışınızı yoğun bakıma, yatışınızı entübe oluşunuzu yani entübasyon  ihtiyacı olduğunuzu çok  azaltıyor.

Kovit-19 hastalığı olan kişiler toplu taşıma ile hastaneye gitmesinler veya hastaneden dönerken kesinlikle bu iş için Kovit-19 hastayı taşımak için ambulanslarımız var. Kovit-19 danışma hattına 2130036 telefon açtıklarında biz ambulansla bu kişilerin naklini gerçekleştiriyoruz. Kovit hastalığını atlatmış kişiler eğitim araştırma hastanesine başvurarak plazma bağışında bulunabilirler.Hastalığını atlatmış kişilerde yeterli antikor seviyesi oluşmuş ise belli bir süre sonra hastaneye başvurup uygun hasta ise belki başka insanların hayatını kurtarmasına vesile oluyorlar.

Bu süre içerisinde maske takarak sosyal mesafeye dikkat ederek hijyen kurallarına dikkat ederek pandeminin kontrol altında tutulmasına destek veren sağlık çalışanlarının çalışmasına destek veren kendi kişisel sağlığını sevdiklerinin kişisel sağlığını toplumsal kişisel sağlığı koruyan insanların bu destekleri sebebi ile ayrı ayrı hepsine vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

Tüm vatandaşlarımızın sağlık çalışanlarına desteğinin devamını diliyorum birde sürecin başından itibaren her konuda valiliğimizin tüm olanaklarını pandemi kontrol için seferber eden sayın Valimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum ve112 Acil Sağlık hizmetlerinde 1,2,3 basamakta çalışan bu pandemi sürecinde çok yorulan ama yılmayan özveri ile fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyor onlara da teşekkürlerimi iletiyorum."

Kaynak:PHA