Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğretmenlerini Aslıhan Şeker ve öğrencisi Yasir Giray Şeker'in hazırladığı "Ateşli Silah Sesi Algılama ve Konum Tespit Sistemi"; Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Ortaokulu öğretmeni Mehmet Özçelik ve öğrencileri Mustafa Güneş ve Ahmet Özçelik'in hazırladığı "Sağlıklı Bir Yaşam İçin Gübreleme" projeleri İlimize Türkiye 2'nciliği kazandırarak büyük bir başarıya imza attı.

Başarılı öğretmenleri ve öğrencileri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, öğrencilerle yaptıkları projeler ve gelecek hedefleri hakkında bir süre sohbet ederek her zaman çalışmalarını ve araştırmaya, proje üretmeye devam etmeleri gerektiğini söyledi. Daha sonra öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılarının devamını diledi.

Bu yıl yarışmaya 3 bin 123 farklı okuldan 11 bin 446 kız ve 9 bin 514 erkek olmak üzere 20 bin 960 öğrencinin hazırladığı 15 bin 661 proje başvurusu alındı. Bu yıl final yarışmasına 54 ilde bulunan 130 farklı okuldan toplam 281 proje sahibi öğrenci katıldı.

Final yarışmasına katılan 180 projeden 10'u birincilik, 20'si ikincilik, 30'u üçüncülük ve 30'u teşvik olmak üzere toplam 90 projenin sahibi 139 öğrenci ödül kazandı. Adıyaman'dan 3 okul yarışmaya katıldı. 2 okul Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.

Haber:R.Kıymaz