Köylerdeki çocukların canlı ders saatlerinde derslerinde geri kalmaması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdarenin desteği ile Adıyaman il ve ilçelerine bağlı köylerde gezici mobil internet araçları ile öğrencilere hizmet sunuyor.

Evinde ve köyünde interneti veya bilgisayarı olmayan öğrenciler için Adıyaman genelinde hazırlanan 27 mobil internet aracı EBA bilişim alt yapısı ile donatılarak çocukların hizmetine sunuldu.

Eski Valilik Binası Bahçesinde Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcısı Yunusu Kızılgüneş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün katıldığı törenle hazırlanan mobil internet araçları çocuklara EBA desteği sunmak üzere köylere dağıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Çuhadar, “Bildiğiniz gibi, tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan ve küresel bir salgın olan koronavirüs salgını dolayısıyla okullara ara verilmiş, eğitim ve öğretim faaliyetlerine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitim modeline geçilmiştir.  Ancak, eğitim ve öğretime uzaktan geçilmesi dolayısıyla interneti olmayan köylerimizde sıkıntıların yaşanmasına neden oluyordu. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine verdiğimiz önem doğrultusunda köylerimizdeki çocuklarımızın derslerinde geri kalmaması için il özel idaremizin desteği ile il ve ilçelerimize bağlı köylerde gezici mobil internet araçları ile EBA noktaları kuruyoruz. Mobil destek araçlarımız internet imkânı olmayan köylere giderek belirli gün ve saatlerde öğrencilerimize EBA üzerinden canlı ders dinleme fırsatı sağlamış olacak ve bu sayede öğrencilerimiz derslerinden geri kalmamış olacaktır. Kırsaldaki çocuklarımız için uzaktan eğitimi yakınlaştırmak için il özel idaremizin ve kamu kurumlarımızın desteği ile şu anda 27 mobil internet aracı hazırlayarak EBA bilişim alt yapısı ile donattık. Bilgisayarı ya da tableti olmayan çocuklarımız için de her bir aracımızda 3 adet dizüstü bilgisayar ve sınırsız taşınabilir internet sağlayıcısı bulunmaktadır.

Çocuklarımızın ders saatlerinde EBA sistemi üzerinde herhangi bir sıkıntı yaşamaması için de her bir aracımızda bir bilgisayar öğretmeni görevlendirilmiştir.  Bu araçlarımız merkeze bağlı 135 köy ile ilçelerimize bağlı köylerimizi gezecekler ve çocuklarımızın EBA sistemine girmesini sağlayacak ve interneti ulaştıracaklar. Merkezde 135 köy olmak üzere her araç haftada 20 köye ulaşacak. 3 Araç bir günde 60 öğrenciye hizmet verecek. İl merkezine bağlı köylerde günlük bin 200 öğrenciye, il merkezine ve ilçelere bağlı köylerde günlük bin 600 öğrenci hizmet alacak. Aylık ise toplam 32 bin 400 öğrencimize ulaşacağız. Belediyemizde tablet desteği vererek proje çalışması yapacak.” dedi.

Proje ile ilgili görüşlerini dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise “Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu EBA programını oldukça önemsiyoruz. Çocuklarımız bizlerin geleceği, umududur, Türkiye'nin geleceğidir. Bizler eğitime, öğretime ve çocuklarımıza yatırım yapmak zorundayız, bu anlamda da müthiş bir proje. Bizler de Valiliğimizin başlatmış olduğu bu projeye tablet desteği vereceğiz. Yaklaşık 2 bin 500'e yakın bir tablet desteğimiz olacak. Bizler halkımıza hizmet için buradayız. Devletimiz bizleri bu anlamda görevlendirmiştir, çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından araçlar öğrencilere EBA hizmeti sunmak üzere köylere dağıldı.

Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyeleri merkeze bağlı Hacıhalil Köyüne giderek, burada öğrencilerle bir araya gelip projeyi uygulamalı olarak yerinde inceledi.

Kaynak:PHA