30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6. büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye Afet Müdahale Planı Doğrultusunda bölgede Afet durumu ilan edilmesi üzerine Adıyaman Valiliği koordinesinde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile hayırsever vatandaşların desteğiyle toplanan yaşam malzemelerinin yüklendiği yardım TIR'ı Adıyaman’dan İzmir’e yola çıktı.

Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile birlikte toplanan insani yaşam malzemelerinden oluşan yardım TIR'ı İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı duanın ardından İzmir’e uğurladı.

"Bu tür yardımlaşmalar bizim milli hassasiyetimizdir"

İzmir için seferber olan ve düzenlenen yardım kampanyasına destek olan Adıyaman halkına teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar,"Bu sabah Adıyaman'dan İzmir'e yardım eli adı altında oluşturduğumuz yardım malzemelerini İzmir'e intikal etmek üzere küçük bir tören düzenlemiş bulunuyoruz. Yardım bizim milletimizin en önemli hasetlerinden birisidir. Darda düşene, darda kalana, sıkıntıya düşene yardım etmek milli birlikteliğimizin en önemli nişanelerinden birisidir. Bugün de İzmirli kardeşlerimiz zor durumda bizde küçücükte olsa onlara bir katkı sunmaktan sevinç duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bu kampanyaya destek veren başta Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamlarımıza, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür yardımların milli dayanışmamızın bir sembolü olduğu unutulmamalıdır. Bu tür yardımlaşmalar bizim milli hassasiyetimizdir. TIR'ımızı bugün yola çıkartıyoruz. İnşallah yarın orada olacak. Yaşanan depremde yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum"dedi.

"Depreme önlem noktasında gerekli çalışmayı yapıyoruz"

İzmir halkının yanında olduklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ise şunları söyledi:

"Hayatını kaybeden İzmir depreminde vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum biz ilk günden itibaren yetkililer ile telefon görüşmesi yaptık Adıyaman belediyesinin İzmir halkının yanında olduğunu noktasında tüm yetkililerle görüştük en ufak bir ihtiyaç noktasında biz burada olduğumuzu söyledik. Sağolsunlar onlarda gerekli cevabı verdiler. Sayın valimizin öncülüğünde ufakta olsa böyle bir yardım TIR'ı planladık. Başta burada emeği geçenlere, katkı sunanlara çok teşekkür ediyoruz. Bizi var eden millet olarak güçlü kılan en önemli özelliklerimizden birtanesi budur. Bu dar günde bu zor günde bir araya gelmemiz. Depreme önlem noktasında gerekli çalışmayı yapıyoruz. Sadece deprem dolayı değil uzun süredir çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmayı kısa sürede kamuoyuyla kısa sürede paylaşacağız. Ülkemiz deprem bölgesi gerekli önlemleri almamız gerekiyor. İş işten geçtikten sonra daha ziyade önceden önlemimizi almamız noktasında Adıyaman halkı adına elimizden geleni yapacağız. Bu konuda inşallah çalışmalarımızı halkımızın ve kamuoyuna duyuracağız.  Tekrar vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına hepimizin başı sağolsun."

Daha sonra bir TIR dolusu yardım malzemesi yola çıktı.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim