Adıyaman’ın sorunlarının çözümü için pozisyon alanlar, önce sorunu görecek bir göze, vizyona, ve donanıma sahip olmalıdır. Vizyon sahibi olmayanların, boş boğazların, milletin yıllarını çalanların bu gün yerinde yeller esiyor. Gözden ırak, memleketten uzak oluşlarının sebebi işlerinin çok iyi olduğundan değil, memlekete millete bakacak yüzleri olmadığındandır. 

Bunlarla memleketin kaybedecek zamanları da yok o nedenle doğrudan Adıyaman’ın önceliklerini sıralayarak konuya gireyim.

ZENGİNLER BU KENTİN DERTLERİYLE DERTLENMELİ

1-Bu kentin basını zayıfladı, aktif gazeteci-yazar pozisyonu almış olanlar gündelik işlerle meşgul. Yazar olmayı bırak çoğu doğru dürüst okumuyor. Geçimini iaşesini karşılayabilenler, düzene rahatı bozulmasın diye karışmıyorlar.

Gazete, TV, Radyo vs. yayınları için zenginlerimiz yatırım yapmadılar, bu işlerin önemli kısmını büyük şirketlerin holdinglerin yapması gerekirken, bu iş fakir fukara kesimin üzerine düştü, çoğu kira ödemekte, teknoloji yenilemekte zorlanıyor. 

Güçlü kuruluşlar basın sektörü içerisinde yer almadığı için çalışan emekçi kesimde tatmin edici maaş alamıyor.

SORUNLAR FAKİR FUKARININ OMUZUNA YÜKLENMİŞ

Basın sektörü için Adıyaman’da yatırımı bulunan büyük şirketleri teşvik etmek lazım.  Basını güçlü olmayan kentlerin kalkınma hamlesi yapması mümkün değildir.

Basın düzelir, güçlü olursa her şeyde hızlı bir şekilde düzelmeye başlar. Biz bunu 90’lı yıllarda başardık, o yıllardaki kalkınma hamlesi basının rüzgârıyla oluşmuştu.

2- Belediyede Dr. Süleyman Kılıç başarısız iki başkanın yerine gelerek umut verdi. Her şeyden önce dürüst ve namuslu hareket etmeye çalışıyor.  Münafıklık yapmıyor, dostluğu düşmanlığı net.

Süleyman Kılıç F.B. Başkanı Ali Koç gibi. Memleketin, taraftarın beklentisi çok yüksek fakat teknik heyet maalesef büyük projeler ve şampiyonluk için yetersiz. Sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayacak gibi görünüyor. Bu işler Erol Bulut’u gönderip Emre’yi getirmekle düzelmez. Süleyman Başkan, belediyeyi değiştirme hayaliyle başladığı görevine, belediyenin değiştirdiği Süleyman Kılıç olarak sonunda karşımızda olursa şaşırmayalım..  Temennimiz başarılı olması, Adıyaman’a kalıcı yatırımlar eserler bırakmasıdır.

TUZHANI KENTE KİMLİK KAZANDIRDI

Süleyman Başkan çarşı merkezinde Tuz hanı ile başlayan çalışmayı öncelikli proje olarak görüp üzerine yoğunlaşmalı. Ne yapıp edip kaynak temin ederek Tuz hanı etrafını, demirciler pazarı da dahil olmak üzere, taştan eski mimariyi andıran yeni yapıyla yenilemelidir. Bu işi yüz akıyla tamamlarsa Adıyaman’da parmakla gösterilen bir esere imza atmış olur.

GÜNEY ÇEVRE YOLU BİTİRİLMELİ

Sitilce mevkiinden 400 yataklı hastane civarına açılan çevre yolu genişletilerek, Sitilce TOKİ civarından bağlantısını Hacı Ahmet Düzlüğü’ne bağlamalı. Transit seyreden araçlar için Küçük Sanayi Sitesi civarından Adıyaman şehir merkezi trafiğine takılmadan, Adıyaman’dan Kâhta’ya çevre yolu sağlanmalıdır. Bu belediye için çok zor bir proje değildir.  Belediye-Karayolları işbirliğiyle bu dönemde bu iş bitirilebilir.

ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR SARAYINA İHTİYAÇ VAR

Adıyaman’ın çok amaçlı bir kültür merkezine, 2000 kişilik bir konferans salonuna acil ihtiyacı var.  Adıyaman nufus hız  100 yıl sonrası hesap edılerek proje yapılmalı. Cumhuriyet dönemi yapılan Kütuphane ve Vali binası 50-60 yılda yıkıldı gitti kalıcı sağlam mimari değerı olan eserler ortaya koymalıyız.

Bu hizmetler belediyenin gücünün yetebileceği hizmetlerdir.

Bu doğrultuda yazılarım haftaya yine belediye ile devam edecek