Adıyaman öncelikleri başlığıyla başladığım yazı dizisi, hem bu güne ışık tutacak, hem de yarın bu öncelikleri çözecek bürokratlara, siyasetçilere ışık tutacaktır.

Belediye imar planlaması yaparken, şehrin verimli mümbit tarım alanlarına sahip güneydeki arazilerden vazgeçmelidir. Yazıktır günahtır bu arazilere kıymayın, Adıyaman’ı Kuzey’de dağa doğru hatta Zey mahallesine doğru taşımak lazım.  Adıyaman seçmeni yerel yönetimlerde adayın fikrini,inancını, projesinin yanı sıra vicdanını da sorgulayarak oyunu kullanmalıdır. Tarım arazilerini ağaçları yeşili nebatatı, hayvanı canlıları öncelemeyen, acımayanları idarelerden uzak tutmakta vatandaşlık görevidir.

Kent merkezindeki yapılar 40 bin nüfuslu Adıyaman’ın ihtiyaçları düşünülerek yapılmış, hızlı nüfus artışı ve göçler bu gün Adıyaman merkez nüfusunu 300 bine dayatmıştır. Bu nüfus özellikle hafta sonları alışverişe çıkıldığında kent trafiğini adeta kilitlemekte sadece araçlar değil, yayalar içinde kaldırım ve yollar maalesef yok. Kent merkezinde küçük dokunuşlarla kısa vadede ferahlama getirilebilir.

Yeni hükümet binası projesinde zemin bir kat daha artırılarak kent merkezinde yoğun olan altıncı kuyumcu esnafı buraya taşınırsa kentteki nüfus yoğunluğunun bir kısmı kuzeye taşınmış olur.

Diğer yandan İsias otel yanından belediye istikametine olan sokak, eski TSO binasıyla beraber

2-3  yapı kamulaştırılarak Gölbaşı caddesine yeni bir cadde açılarak kent merkezi rahatlatılır. Açılacak yeni yol kent trafiğine katkı sunmanın yanı sıra, yeni iş yerleri de kent merkezine kazandırır. Benzer basit az masraflı çözümler Eskisaray mahallesi ve Erdem Caddesi civarında da mümkündür.

Yazı devam edecek ....