Adıyaman’ın önceliklerinden biri de nitelikli idarecilerle devam edebilme sorunudur. Birçok alanda, sektörde kurumda markalaşmış yönetici eksiğimiz var. Yetişen pişen yöneticiyi çabuk kaybediyoruz. Mesela Adıyaman spor kulüp başkanı Növfel Bozdoğan’ı destekleyip tutamadık çabuk kaybettik.

Bir il’in yerleşim biriminin tecrübeli profesyonel kulüp yöneticisine kavuşması için en az 15 yıl bu işe emek vermesi lazım.

On binlerce çalışan istihdam eden, milyar dolarlara hükmeden iş adamı Ali Koç Fenerbahçe kulübünün başına geçti, Fenerbahçe’nin 100 yılda elde ettiği bütün karizmasını birkaç yılda yer ile yeksan etti. Demek ki para ve etiket her şey değilmiş, bir işi ehline ustasına vermezsen başarı sağlanamıyormuş. bu durum açık ve seçik şekilde yaşayarak görüldü.

Bir işte yönetici başarılı olmak istiyorsa, başarının bilgi birikim ve ekip işi olduğunu kavramış olacak. ekibinin hayalleri olacak, vizyonu olacak.

Kentleri ileri taşıyacak Ulu cami önündeki amele, at arabacıları ve dilencileri değildir. Kenti ayağa kaldıracak birinci derecede sorumlu hükümletin siyasi temsilcileridir, bu açıdan Adıyaman şanssız değil Ahmet Aydın Ak partinin kuruluşundan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı olarak Ankara’da bulunuyor, hem Adıyaman’ın içinde bulunduğu durumu iyi biliyor hem de Ankara bürokrasisini iyi biliyor, keza milletvekili Halil Fırat aynı şekilde partide uzun yıllardır il başkanlığı ve Milletvekilliği yapıyor Adıyaman’da yaşayan biri olarak sorunlara vakıf ve hakim. Bundan sonrasın da hükumetin Adıyaman’da ki programını projelerini takip için en etkili kişi Vali ve Belediye başkanıdır .

Vali ve Belediye başkanlarının geneli için söylüyorum, bir Vali, bir Belediye başkanının aklı, vizyonu, misyonu yaptığı ve yapacağı işler, özel kalemi ve basın halkla ilişkiler müdürünün sorumlusunun aklı fikri ile sınırlıdır. 35 yıllık gazeteciyim yüzlerce Vali, kaymakam, belediye yöneticisi, binlerce siyasi ile çalıştım görüştüm konuştum bu tecrübelerin ışığında bunları yazıp çiziyorum.

Dr.Süleyman Kılıç alınganlık göstermesin görev aldığı sürenin sonuna yaklaşılıyor, AK parti seçmeni olarak Sayın Kılıç’tan benimde beklentim yüksekti, 3 yıl sonra belediye başkanı olarak billboardlarda 5 otobüs alındığını duyuran boy boy afişleri görünce içim cız etti. Başka şehirlerde metro,tünel çalışmaları, teleferik çalışmaları göz kamaştıran projeler billboardlarda görürken Adıyaman’ın en işlek caddelerinde 5 otobüs reklamını gören yerli yabancı turistlerin bize nasıl gülümsediklerini hiç farketmedinızmi?

Her yıl Adıyaman’da hizmet veren Gülaras Turizm, Ünal Turizm , hatta Kolej hattı bile her yıl 5-10 yeni otobüs hizmete koyuyorlar onlar bu işi bilbortlara taşımıyor koca Adıyaman belediyesi iş icraat olarak 5 otobüsü bilboartlara taşıyor, bununla da kalmıyor kurbanlar kesiyor, törenler düzenliyor.

Değerli belediye yöneticileri sizin vizyonunuz misyonunuz kapasiteniz aklınız bilginiz bu kadar mı? Yazık değil mi bu kente bu memlekete?

Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Marmara denizinin altından metro, tünel geçirildi, Çanakkale’den İzmit’e köprü yapıldı Avrupa-Asya yeniden birleştirildi. Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri İstanbula yapıldı. Sene olmuş 2021 yaz aylarında ‘su tasarrufu yapın yoksa suyunuz akmaz’ tavsiyesinde bulunan bir belediye ve 5 otobüs reklamı. Bu hal Adıyaman’a layık mı?

Ak partili seçmen olarak. Adıyaman kent merkezinde bir misafırımız geldiğinde elinden tutup ‘bak bu eseri Adıyaman belediyesi yaptı’ diye göstereceğimiz proje eser istiyoruz.