Pazar GÜNÜ Adıyaman1654spor-Çorumspor karşılaşmasını izlemeye gelen taraftarların çogunluğunun araçlarını parkettiği Mimarsinan okulu bahçesini ve bölgeyi su bastı. Otolarını stad çevresine parkeden sporseverler 2 puan kaybeden takımlarına üzüntüsüyle çıktıkları stadyumda, arabalarının balık gibi suda yüzdüğünü görunce üzüntüleri bir kat daha katlandı.

Kar yağınca eve hapsalon Adıyaman halkı, yağmur yağıncada arabalarından oldular.  Hafta içi öğrencilerin ders gördüğü saatte bu yağış olsaydı belki 50-100 yavrumuzu sularda boğulmuş olarak kaybedecektik.

Kent merkezinde belediyeye giden vatandaşında, maça giden vatandaşında arabasını parkedeceği yer  otopark yok. Adıyaman'da selde çamura batmış vatandaşın gidip yıkanacağı umumi hamamda yok.

30 yıldır Adıyamanı  belediye başkanı olarak idare edenlerin Adıyamanlılara bir özür borcu var.

Sel felaketinin canlı yayınlandığı sosyal medya ve televizyonlarda il dışında ikamet eden Adıyamanlılarda yakınlarından endişe duyarak teledona sarıldıkları Adıyaman bu manzaralara layıkmı?

Herkesin yüzen araç sayısını konuştuğu  Adıyaman'da yeterlı dere ıslahı yapmayan, sık sık su basan okulun bu durumunu düzeltmeyen ve dere yatağına okul yapma izni verenlerin, bu  projeye imza atanların hiç kabahati yokmu? 

Adıyaman belediyesini 30 yıldır idare edenlere soruyoruz. Adıyaman babanızın şirketi işyeri olsaydı, bu şirketi iş yerini 30 yılda bu hale getirirmiydiniz?

Bu kentin bu halde olmasına üzülmüyormusunuz, eserinize bakıp bu kente ve Adıyamanlılara haksızlık ettik yeterli ve doğru çalışmadık diyormusunuz?

Ya da 30 yıl sonra gelip tekrar aday adayı olup, bu milletin hayalllerini çalmaya devam edecekmisiniz? 

Adıyaman'da, şiddetli yağmur nedeniyle 1891 ev ve işyeri sular altında kalırken onlarca araç ise yağmur sularına gömüldü.

Kentte akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 30 dakika devam eden sağanak yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Atatürk Bulvarı üzerinde su birikintileri göle dönerken araçlar üzer uzun süre mahsur kaldı. Yağmur suyu baskını nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kalırken eşyalar ise zarar gördü.
Onlarca araç sular altında kaldı, Sağanak yağmur nedeniyle Kap Cami Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu bahçesindeki araçlar 1 metreyi aşan yağmur suyu altında kaldı. İhbarla bölgeye gelen itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Olay yerine gelen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, bölgede inceleme yaparak, ekiplerin çalışmalarını inceledi. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla okul bahçesinde bulunan su tahliye edilirken, araçlar ise kurtarıldı. 
1891 ev ve işyeri sular altında kaldı Yağmur nedeniyle kentte 1891 ev ve işyeri sular altında kaldı. Adıyaman Belediyesi ekipleri tarafından çalışmalarına aralıksız devam ederken, 1684 ev ve işyeri temizlenirken, ekipler tarafından 423 ev ve işyerinde su tahliyeleri devam ediyor. Yağmur suyu baskının olduğu bölgelerde incelemede bulunan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise kentte belirli noktalarda sıkıntılar oluştuğunu belirterek, can ve mal kaybının olmadığını söyledi.