On-on beş dakikalığına, üç-beş kanal arasında gezinip dururken haliyle AHABER’i de es geçmiyoruz.

Üç saniyelik ekran görüntüsüyle de olsa farkına varıyoruz ki, aslında AHABER hepimizin olmasını istediği şeylerin haberini yapıyor.

Mesela siz genelgeyle kapatılan iş yerlerindeki çalışanlara devlet destek çıkmalı diye düşünüyorsunuz, bir bakıyorsunuz AHABER’de devlet zaten işini kaybeden herkese gerekli mali desteği çoktan sağlamış bile…

Mesela siz şu korona belasına karşı Türkiye bir aşı geliştirse ne iyi olur diye düşünüyorsunuz, bir bakıyorsunuz AHABER’de gerekli aşı için son aşamaya gelinmiş bile.

Mesela siz sağlık konusunda Türkiye’nin yeterli donanıma sahip olup olmadığı konusunda tedirginlik yaşıyorsunuz, bir bakıyorsunuz AHABER’de Çin, İtalya, Amerika, Almanya, İngiltere gerekli tıbbi malzeme için Türkiye’den yardım istemiş ve Türkiye söz konusu ülkelere, endişe etmeyin, ihtiyacınız olan tüm malzemeler gönderilecek demiş durumda.

Mesela siz Türkiye’nin doğalgaz, petrol ürünleri ya da enerji konusunda dışa bağımlılıktan kurtulması için bir gömü bulmasını hayal ediyorsunuz, bir bakıyorsunuz AHABER’de her biri katrilyon dolar değerinde madenler çoktan bulunmuş bile…

Yani ekonomiden sağlığa, eğitimden güvenliğe, enerjiden sinerjiye kadar olmasını hayal ettiğimiz ne varsa AHABER’de zaten olmuş durumda.

Sorun AHABER dışında fitne fücurdan başka bir şey üretmeyen farklı haber kaynaklarını takip etmekten kaynaklanıyor.

AHABER, hayal bile edemediklerimizi bile bize sunarken, ihanet içinde olan başka şer odakları sürekli bizi mutsuzluğa sevk ediyor.

Mutlu olmak ve her şeyin yolunda gittiğine inanmanız için çok şey yapmanıza gerek yok; başka haber kaynaklarına takılmamak ve etrafınızda neler olup bittiğine bakmamak kaydıyla günde 5 dakika da olsa AHABER izlemeniz yeterli.

AHABER, adından anlaşılacağı gibi bir HABER kanalı değil aslında.

Bizi HABER’den haberdar etmiyor, böyle bir iddiası olmadığı içindir ki adını baştan koymuş; AHABER.

Ama kabul etmeliyiz ki, olmasını istediğimiz her şeyi bir güzel hesap ediyor. Aklımızdan, fikrimizden, düşümüzden geçen her şeyi bizden daha iyi biliyor. Bizim, olmasını dilediğimiz her şeyi zaten çoktan olmuş bitmiş gibi resmediyor.

İnsan utanıyor haliyle AHABER izlerken; olup bitenlerden AHABER sayesinde haberdar olduğu için.

Resmen bulunan korona aşısı gibi; herkese iyi geliyor…