Törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli savunma komisyon başkanı Ahmet Aydın, AK parti milletvekilleri Halil Fırat, Fatih Toprak, Yakup Taş ve TBMM başkanlık kâtibi CHP milletvekili Abdurrahman Tutdere, Belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç, Mülki idare amirleri ve basın mensuplarının katıldığı törende vatandaşlarla da bayramlaşıldı.

Bayramlaşma töreninde belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç, Milletvekilleri ve Vali Mahmut Çuhadar birer konuşma yaparak bayramın önem ve ehemmiyetine dikkat çekilerek vatandaşların bayramı kutlandı.

Halil Fırat(AK parti Adıyaman milletvekili):

Adıyaman’da resmi bayramlaşma töreninde konuşan AK parti Adıyaman milletvekili Halil Fırat pandemi nedeniyle 2 yıldır kucaklaşamadığımız hemşerilerimizle bu bayram kucaklaşma sevinci heyecanıyla bayramı kutluyoruz diyerek şunları söyledi ‘.. babanın evladından evladın babasından kaçtığı zor bir pandemi sonrası birlikteyiz. Hemşerilerimizle birlikte ramazan bayramını kutluyoruz. Bayramlar birlik dayanışmanın kaynaşmanın en üst düzeyde olduğu günlerdir bu kardeşliğin devamını diliyorum’ dedi.

Ahmet AYDIN (TBMM Milli savunma komisyon başkanı) :

Rahmet bereket ayı olan Ramazan oruçlu geçirdik bu gün bayrama kavuştuk, huzurla bunu kutluyoruz, 2 yıldır pandemı nedeniyle kucaklaşamadık. Ramazanla beraber bayramın manevi yönüyle idrak ediyoruz. Yüce rabbim ağız tadıyla bizleri nice bayramlara eriştirsin. Bazı dargınlıkları sona erdirmek için bayramlar birer fırsattır. Bir kırgınlığımız varsa erken davranıp bayramda kucaklaşalım barışalım. Dünya zor bir süreçten geçiyoruz. Kuzeyde Ukrayna-Rusya savaşı güneyde Suriye’de olan biteni biliyorsunuz. Bu coğrafyada varlığımızın devamı birlik beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Bu birliğimizi koruyacağız en büyük gücümüz birliğimizdir.

Terörle mücadelede önemli adımlar atılıyor Yüce rabbim askerimizi polisimizi korusun muzaffer eylesin.

Bu mazlum coğrafyanın mazlumların hamisi koruyucusu bizim milletimizi Yüce rabbim korusun. Nice bayramlara sağlıkla erişin hepinizin bayramını kutluyorum’ dedi.