Ahmet Aydın Adıyaman AK parti kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak 2002 yılında siyasete adım attı.

2002 seçimlerinde Kurucu il başkanı milletvekili seçilince, genç bir hukukçu olarak İl başkanı oldu AK partide görev sorumluluk üslendi.

AK parti İktidar olunca kelli felli politikacılar partiye doldu, tecrübeli politikacılar Av. Ahmet Aydın için ‘bu genç siyasetçi acaba bu görevi yürütebilir mi’ endişesiyle yaklaşırken, Aydın geçen zaman içinde bu endişeleri bir bir boşa çıkardı ve sonraki dönemde milletvekili oldu.

Genç milletvekili gelecek vaat ediyordu, Başbakanın da ilgisini çekmiş güvenini kazanmıştı, böylece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Aydın’ın düğününe geldi ve nikâh şahidi oldu.

Bir sonraki dönem tekrar milletvekili seçilen Aydın AK partinin en zor yıllarında grup başkan vekilliği yaptı, ağırbaşlılığı mütevazılığiyle sempati topladı, grup başkan vekili olarak meclis tartışmalarında rakiplerini deyim yerindeyse sevgi dili kullanarak sinirlenmeden sertleşmeyi başararak nükteyle yerine oturttu.

AK parti grup başkan vekilliği görevinden sonra Aydın TBMM başkan vekilliği görevinde bulundu, şimdi de AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanlığı görevini sürdürmekte.

Ahmet Aydın sadece AK parti grubunda değil diğer siyasi partilerde de saygı sevgi gören biri, 20 yıldır bulunduğu Ankara’da bürokrasi ile iç içe, her kurum kuruluşla adeta arkadaş dost olmuş durumda.

Bir politikacının Ahmet Aydın pozisyonunda yer alması için çok emek sarf etmesi lazım, kariyer kolay elde edilmiyor.

Adıyaman gibi metropol olmayan kentlerde20 yıl göz önünde kalmak haliyle insanı yoruyor ve yapılmayan başarılmayan işlerin sorumlusu da o gösterilmeye çalışılıyor.

Bu güne kadar 20 yıllık süre içerisinde (Mahmut Göksu hariç) Adıyaman için çalışıp çırpınan, derde deva olan yatırımlarda Ahmet Aydın dışında kimin imzası var?

 Birçok milletvekili birinci derece akrabası ölmese Adıyaman’a bile gelmiyorlar, hatta bazıları var Allah(c.c.) onların dirisini de ölüsünü de Adıyaman’dan uzak etsin faydayı bırak zararı var.

Ahmet Aydın tek başına iktidar olan, yeni Cumhurbaşkanlığı modelinde Reise yakın olması münasebetiyle Adıyaman için şanstır ve bu dönem Adıyaman Ahmet Aydın’dan yararlanarak kentin eksiklerini tamamlamalıdır.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’i konağın ışıklarından zaman zaman takıp ediyorum, uykusundan feragat etmeli Adıyaman için projeler koltuğunda bir ayağı Ankara’da olmalı ve Adıyaman için daha fazla ter dökmelidir.

Dr. Süleyman Kılıç için Ahmet Aydın bir şanstır, belediye başkanı olarak bir yılı geride bırakıyor 5 yıllar çabuk geçer, hibe fonları, Büyükşehir imkânları kaynaklarından yararlanılarak Adıyaman’ı ayağa kaldırmak için gayretli olmalı. Süleyman Kılıç arıtma tesısını bitirmeli Atatürk barajı kıyısında vatandaşın yüzüp serinleyebileceği bir belediye plajı yapmalı, hatta vatandaşın yararlanabileceği yap işlet devret modeliyle halka açık modern bir hamam ve saunayı Adıyaman’a kazandırmalıdır.

Adıyaman için önemli bir eksik olan Kongre ve kültür merkezini görev suresi dolmadan Adıyaman’a kazandırmalıdır.

Ahmet Aydın Adıyaman için ne anlam içeriyorsa, Kahramanmaraş için Mahir Ünal, Malatya için Öznur Çalık, Gaziantep içinde Mehmet Erdoğan aynı anlamı içermektedir.

 Partililer parti içi rekabet ve çekişmelerde bu isimleri yıpratmaya çalıştıklarında memleketlerine de zarar verip yıprattıklarının farkında olmaları lazım.

Memlekete mal olmuş bu isimler, memleketin serveti değeri olarak görülmeli sahiplenilmeli, bu isimlerde vatandaşı ve memleketi sahiplenmeye devam etmelidir.