Görüşme sonrası gazetemize yaptığı açıklama ’da Aydın şunları söyledi “Ukrayna’da savaş nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildi. Yaşanan vahim hadiseler ülkemiz yetkili kurumları tarafından takip edilmekte, Ukrayna’da vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gereken her türlü önlem tedbir alınmaktadır.

Ukrayna'da öğrenimlerini sürdüren, savaş nedeniyle Türkiye’ye geri dönmek zorunda kalan öğrencilerle çalışma ofisimde bir araya geldik, sorunlarını yaşadıklarını dinleyerek yapılabilecekler için çözüm için ne gerekiyorsa destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ettim. Ukrayna’da savaş nedeniyle eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrencilerimizin mağdur olmamaları için gayretliyiz.

 Rusya ve Ukrayna ile yakın temaslarımız var. Çözüm odaklı bir politika izlemekteyiz. Savaşın yıkıcı etkilerini bizler üzülerek izliyoruz. Ukrayna'da ki öğlencilerimiz de bu etkileri bizlere üzülerek anlatıyorlar.

Öğrencilerimizin eğitim süreçlerinin aksamaması için ilgili kurumlarımız çalışmalarını sürdürmeye devam etmekte. Yükseköğretim Kurulu ile koordineli Çalışmalarla öğrencilerimize olan her türlü desteği sürdürmeye devam ediyoruz.  YÖK yetkililerine ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz öğrencilerimize de başarılar diliyorum.

  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle kalıcı ateşkesin sağlanması hepimizin dileği. Bu zor süreçte devletimiz vatandaşlarının, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecek ve her türlü desteğini sürdürecek öğrencilerimizin hiçbir konuda endişesi olmasın Türkiye güçlü bir ülkedir” dedi.

Haber: GAP olay