TBMM Milli savunma komisyon başkanı ve AK parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kaymaz’ı TBMM milli savunma komisyonu başkanlığında makamında kabul etti.

Kabulde Komisyon çalışmalarının yanı sıra, seçim bölgesi olan Adıyaman için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın ‘, AK parti öncesi toplam yüz yılda yapılanlarla, AK parti döneminde yapılan hizmetleri kıyasladığınızda yüz yıla bedel yatırımlar projelerin hayata geçtiğini göreceksiniz dedi.

‘Her problem önemle takip ediliyor’

Aydın şunları söyledi ‘Adıyaman’ın her bir problemini önemle takip ediyoruz. Bu açıdan kurumlarımızı sürekli ziyaret ediyoruz. Adıyaman’ın tamamını ele alıp ilgili kurumların ihtiyaçlarını, taleplerini, vatandaşlarımızın beklentilerini, sorunlarını çözmek için sık sık ziyaretler toplantılar yapıyoruz. Ve her koordinasyon toplantısında, o gün o ilçede çok ciddi meselelerin çözüldüğünü görüyoruz. Bizzat anında, yerinde tespit ediyoruz ve anında çözüm için ilgili mercileri harekete geçiriyoruz.

‘Yüzyıla bedel projeler hayata geçti’

 Sayın valimiz, belediyelerimiz ve teşkilatlarımız yine kamu kurumlarımızla hep birlikte harekete geçirerek meseleleri çözüme ulaştırıyoruz. Tabi ki gerçekten Adıyaman’da da belki yüz yıl bedel, yani geçen yüz yılda Adıyaman’a yapılanla bu 20 yılda yapılanları mukayese ettiğinizde yüz yıla bedel projeler gerçekleştirdik.

Her alanda baktığımızda, eğitim, sağlık, ulaşım, adalet, tarım ve sulama projelerinde çok ciddi mesafeler kat ettik. Hamdolsun kamu yatırımları noktasında Adıyaman 2002 tarihinde 10 milyon yatırım alırken, şimdi yıllık 1 milyarın üzerinde yatırım almaktadır. Dün AFAD’da, bugün sayın valimizle birlikte TOKİ başkanlığını ziyaret ettik.

‘Cumhurbaşkanımız önemli destekler verdi’

 Geçen hafta devlet su işleri ziyaretim oldu, yine bugün inşallah tarım bakanımızı ziyaret edeceğim. Bütün bakanlıklardan aldığımız sonuçlar yerelde yapmış olduğumuz çalışmanın neticesinde sahadayız, Ankara’dan da takipteyiz. Çok önemli ve aşamadığımız meseleler de kurucu Cumhurbaşkanımıza da ulaştırıyoruz. Hamdolsun ayakları yere basan, Adıyaman’ın derdine derman olan her projemize de çok ciddi destek aldık, almaya da devam ediyoruz.

TOKİ’nin Adıyaman’da çok ciddi yatırımları var. Bir taraftan sosyal konutlar, toplu konut idaresi tarafından yapılırken, Kahta ilçemizin bitti, Adıyaman merkezinde bahsettiğiniz gibi müteahhit bir firmanın konkordato? talep etmesiyle bir sıkıntı yaşandı. Ama bu gün ki görüşmemizde Sayın TOKİ başkanımız Ömer Bey’in talimatıyla en kısa zamanda yarım kalmış sosyal konut projesini de tamamlayacağız. Yine millet bahçeleri yapılıyor. Besni ilçemizde geçen seneden beri faaliyette, Adıyaman Merkez’de yapılmakta olan ise, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden bir tanesi. 450 dönümlük çok geniş bir alana yayılmış, vatandaşın rahat nefes alacağı güzel bir mekâna inşallah kavuşacak.

‘Baraj kenarında çok güzel bir alan olacak’

 Bunda da çok ciddi mesafe aldık, zannediyorum 2-3 aya biter. Kâhta millet bahçesinin de projesi tamamlandı, o da 108 dönümlük bir alan üzerine Üniversitemizle Barajı birleştirecek olan, baraj kenarında çok güzel bir alan olacak.

TOKİ’de Samsat da 1300 civarında konut kaldı. Hepsini takip ediyoruz. Samsat ve gerek köyleri, Kâhta ve Adıyaman’ın kalan bütün konutlarının yer tespitleri de kesinleşti. Ve yine en son Elâzığ depremine dayanan Gerger ve Sincik de yapılacak olan deprem konutlarının hepsinin planlarını bitirdik. Bu sene hepsinin ihalesi yapılacak.

Gölbaşı hükümet binası da ihaleye çıktı, katılım olmaması sebebiyle ertelendi. İnşallah en yakın zamanda o da yapılacak.

En son çok önemli bir karar aldı sayın cumhurbaşkanımız, bir takım sulama projelerinin TOKİ marifetiyle, ziraat bankasından alınacak kredilerle finansman sorununu çözmek suretiyle tamamlanması. Yani belki 10-15 yılda yapılacak projeleri 2 yılda bitireceğiz. Ve en çok bu imzayla destek alacak alan Koçali ve Gömükan barajlarımız olacaktır.

300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanemiz ve onkoloji de dâhil olmak üzerinde içerisinde birçok alan bulunduracak. Bunu da en kısa zaman da tamamlamak üzereyiz ‘ dedi.

KIYMAZ ‘ Hizmetlerin takipçiyiz’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz kamu adına yapılan, yapımı devam eden ve yapılmayan hizmetlerin takipçisiyiz. Bölgemizin yaşanabilir kent olma yolunda çaba sarf edenlere destek olmamız, yapılmayanlarla ilgili uyarıcı olmamız gerekiyor. Biz basın olarak bunları yapıyoruz. Bölgenin durumunu iyi bilen, uzun süredir siyasette etkin rol üslenen Ahmet Aydın beyin çalışmalarını takip ediyoruz. Çabaları için teşekkür ediyoruz  dedi.

Editör: TE Bilişim