Bir TV kanalı üzerinden röportaj yapılarak AK parti asgari ücret ile çalışanlara ek zam için çalışmalar yapılıyor dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin tarafından yapılan açıklamayı ve daha fazla detayları ile birlikte gapolaygazetesi.com olarak hazırladık.

Açıklamalara Şu Şekilde Başladı: "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum. Çalışıyor arkadaşlarımız. En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor."

Açıklamalarına Böyle Devam Etti: “Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım. Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz.”

Geçtiğimiz Günlerde Erdoğan da şu şekilde bir yeşil ışık yakarak: “Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz.”