AK Parti Kongresine ilişkin birkaç cümle de ben kurayım.

Uzunca bir süreden bu yana tabandan kopuk bir siyaset güden AKP olağan kongresinden tabanı heyecanlandıran bir sonuç maalesef çıkmadı.

"Çok çeşitlilik ve mozaik bir karma" olarak planlanan MKYK, AK Parti'den umut etmekte direnen muhafazakar tabanı sükutu hayale uğrattı.

Açık konuşayım: Sosyal medya gündemine düşen bir video var. Erkek ve kadınların karma halde yolculuk yaparken, bir hanımefendinin müzik eşliğinde dans ederek kongreye doğru yol aldıkları bir video..

Kadın veya erkeklerin dans etmesine elbette bir itirazım yok. Fakat, sayın Cumhurbaşkanımızın "Yolumuz sırat'ı müstakim üzeredir" dediği anlarda, bazı AK Partili hanımların erkeklerin arasında dans ederek yol almasını "Sırat'ı müstakim" in herhangi bir yerine sığdıramıyorum..

Bu endişemden hiç kimse dans karşıtlığı veya özel hayat düşmanlığı çıkartmasın. Zira bu özel hayata dair birşey değil.

Gelelim kongre'ye!

Cumhurbaşkanı, İstanbul sözleşmesini feshederek muhafazakar tabanın gönlünü aldı. Fakat, birkaç gün önce, bazılarının hoşuna gitmeyen paylaşımlar yapan Mehmet Boynukalın hoca'ya tepki göstererek ayar verme gafletinde bulunan Özlem Zengin hanımefendiyi taltif ederek MKYK listesine aldı.

Diğer yandan, MKYK listesinde 6 eski bakan ve bir de Şamil Tayyar'ın, Merve Tatar'dan boşaltılan yere getirilmesinin dışında bir yenilik yapılamadı.. Kaldı ki, Merve Tatar duruşu ve vizyonuyla AK Parti MKYK'sında genç kuşağı temsil eden önemli bir semboldü..

İnanın ya da inanmayın, gönlü hala AK Parti'den yana olan ve herşeye rağmen bu hususta umudunu yitirmemeye çalışan birisi olarak söylüyorum. Sokaklardaki rakamlar hiçte Ankara'daki anket firmalarının rakamları gibi değil!

Halk, AK Parti içerisine çöreklenmiş "Zengin ve havalı" tiplerden çok rahatsız ve bu rahatsızlığını ilk seçimde oylarıyla dile getirecek.

2023 seçiminde yaklaşık 6 milyon genç 18 yaşına girecek ve oy kullanabilecek. Bu gençler çok seküler ve objektif düşünüyorlar!

Yani bizim kuşak gibi "Ya büyüklerimizin bir bildiği vardır. Buna oy vermeyelimde şu mu gelsin? Dış güçlerin oyunu" gibi söylemlere hiç prim vermiyorlar. En önemlisi de, geçmişi bilmiyorlar ve umurlarındada değil.

Özetle, bizim kuşak gibi duygusal değiller ve lider saplantıları yok..

Sonuç olarak, AK Parti'nin "Zenginler kulübü" görüntüsünden süratle çıkıp, asıl olan halk ile bütünleşmesi gerek. Aksi halde bu olumsuz örneklemelerin artması oyların süratle düşmesinin sebebi olacaktır.