Ölüm, her kapıyı çalacaktır bir gün, belki biraz geç belki de daha da erken. Nice peygamberler gelmiş, yaşamış yüce yaratanın verdiği ömrü bitirmiş ve öbür dünyaya göç etmişler. Bizler ki daha zayıf, günah doluyuz ve bir gün bizler de her şeye rağmen doymasak da bu fani dünyadan Rabbimizin verdiği ömrü bitirip gönülsüzde olsak gideceğiz bu dünyadan. Kimileri ölür ardından birkaç gün yas, belki senesinde bir yemek sonra evlatları malını yer unuturlar. Hayırlı evlatları varsa da azda olsa da böyleleri var belki bir nesil anar, duasını yapar, hayır yemeğini çıkarır sonra ki nesil ne yazık ki unutur gider. Böyle gelmiş, böyle gitmiş bu acımasız düzen…

Ama bazıları var ki değil seneler, asırlar bile geçse unutulmazlar her dönemde, her çağda yaşıyor gibi yaşar yaşatılırlar âdeta… (Mevlana, Yunus Emre, Âşık Veysel gibi) Yüreğindeki güzelliği mısralara döken ve içindeki insan sevgisiyle yazdıklarını paylaşan değerli üstatlar bunlar asla unutulmazlar…

Günümüzde de çok güzel yazan, bilgisini, zengin duygusuyla birleştirip paylaşan ve örnek olan, feyiz veren güzel yürekler var. Hak ettiği kıymeti veremesek de onlar ha bire üretir, paylaşır, bizlere de bu yolda ışık olurlar, örnek olurlar, geleceğe binlerce eserler bırakırlar. Çoğu zaman elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz, kaybettikten sonra farkı fark ediyoruz ama iş işten geçiyor.

 Bu değerli şahsiyetleri tanımalı, yaşarken kıymet verilmeli, değeri bilinmeli toplum, medya üstüne düşeni yapmalı kesinlikle. Özellikle medya camiası takibini iyi yapmalı medya maymunlarını ha bire öne çıkartıp, şöhrete kavuşturanların, iyi düşünmesi gerekir. Bu meslekte olanlar mutfak kısmını da incelemeli, araştırılmalı, hak ettiği değeri asıl emek verenlere verilmeli maddi manevi bu kişiler yüreklendirmeli, ödüllendirilmeli.

Birkaç yıl evel kaybettiğimiz büyük değer Ali Tekintüre (15 Aralık 2017) üstat yazdıklarıyla gönüllere taht kuranlardan. Bu koca yürekli adamlar bizlere, gelecek nesile ışık olurlar, örnek olurlar…

Çeşitli aralıklarla kıymetini bilmediğimiz, kaybettiğimiz asra damgasını vuracak kişileri kaybediyoruz. Yaşarken kıymetini bilip, onurlandırmak, gururlandırmak. O hassas yüreği üzmemek toplum olarak hepimizin görevi olmalı, yüreklendirilen her yürek daha verici, daha kalıcı eserlere imza atacaktır…

 Ali Tekintüre büyük bir üstat, binlerce esere imzasını attı. Ömrünü sanatına verdi âdeta, her gün yeni eserleri yazarak birçok sanatçıyı ünlü yaptı, ya da ününe ün kattı. Gündemde olan birçok sanatçının çıkardığı albümlerin ismine yazdığı güfteleriyle hayat verdi. Şarkıları filmlere konu oldu, isim oldu. Özellikle 1975 ve 1990 arası yazdığı sözler müzik piyasasında zirve yaptı. Birçok sevdaya dil oldu, sevdaları ölümsüzleştirdi. Halkın içinden yaşayan, mütevazı kişiliğiyle sevilip, sayılan değerli kişilik Ali Tekintüre her kesimden, her duygudan etkilendi toplumun duygularına gönül verdi, yaşanan duyguları kaleminin ustalığıyla birleştirdi ve o sihirli mısralarıyla bizlere yol gösterdi. ‘‘Acı Gerçekler’’ parçasını İbrahim Tatlıses’in okumasıyla müzik piyasasına bomba gibi düştü, daha sonra ‘‘Kalbini Mahşere Götür’’ parçasını Müslüm Gürses arkasında ‘‘Benim İçin Üzülme’’ şarkısı Bergen ve Funda Arar tarafından çok geniş kitlelere duyuruldu, sevildi, ‘‘Canım Dediklerim’’ İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses okudu yürekleri titrettiler ‘‘Senden Vazgeçmem’’Müslüm Gürses, ‘‘Seni Yakacaklar’’Mine Koşan, İbrabim Tatlıses, Gönül Akkor. ‘‘Büyük Aşkımız’’ Orhan Gencebay okudu ve geniş kitlere ulaşıldı. Daha birçok eser arka arkaya geldi, dillere destan oldu… Muhteşem bir kişilik, muhteşem bir kalemdi… Müslüm Gürses 1985 yılında çıkardığı Güldür Yüzümü 1996 Topraktan Bedene, Gitme, Evlat gibi sözleri yüreklere dokundu.

Bu piyasada en çok üreten, hak ettiği desteği görmese de o bereketli kalemini son nefesine kadar susturmadı hep yazdı yazdı… Şairimizin Hayatı :‘‘1953 yılında Adıyaman Besni’de doğdu. İlkokul son sınıftayken İstanbul`a geldi.1970’den sonra özellikle arabesk müziğinde yazdığı sözlerle bir çığır açtı. Türkiye de o dönemler gündemde olan her sanatçıya yazdığı sözler sanatçıyı ön plana çıkardı. Askerdeyken yazdığı “Tanrım Beni Baştan Yarat” şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi bu güftesi bestekârın bile ününe ün kattı ve Emel Sayın`ın bu parçayı okumasıyla Ali Tekintüre’yi tanımayan kalmadı. Yazdığı “Gitme” (Yavuz Taner bestelemiştir) parçası 1987`nin en meşhur parçalarından biri oldu. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. 400 eseri sinema filminde yer aldı. 30 eserinin adı sinema filmlerinde kullanıldı. Ayrıca 1 tanesi Long Play olmak üzere toplam 11 şiir albümü vardır.

 ALİ TEKİNTÜRE’NİN EN BİLİNEN ŞARKILARI

: Tanrım Beni Baştan Yarat, Kadehi Şişeyi Kırarım, Gidecek Bir Gün (Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne), Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Duyar mısın Feryadımı, Ağlıyorsam Yaşıyorum, Ne Fayda, Anadan Ayrı, Köşe Kapmaca, Düşünürken, Senden Vazgeçmem, Birisi, Kaderi Ben Mi Yarattım(Bir ümit ver), Evlat, Aldana Aldana, Beklemek İbadet Kalmak Zulümdür, Gitme Yârim, Her Saat Başında, Tiryaki, Acı Gerçekler, Hepsi Geçer, Seni Yakacaklar, Canım Dediklerim, Benim İçin Üzülme, Elimde Fotoğrafın, Kahrolayım, Ümitlerim Bitince Gel, Gurbet Yolu, Akşamcı, Güldür Yüzümü, Tövbe Ettim, Aklı Yok, Bir Kadın Tanıdım…

,USTA İSİMLER ALİ TEKİNTÜRE ŞARKILARINI OKUDU

 Eserlerini okuyan sanatçılardan bazıları: Bergen, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy, Zeki Müren, Adnan Şenses, Emrah, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Ebru Gündeş, Sibel Can, Mine Koşan, Kamuran Akkor, Gönül Akkor, Huri Sapan, Kibariye, Gülben Ergen…’’

Ali Tekintüre diğer birçok şair gibi yaşarken hak ettiği maddi ve manevi değeri görmedi. Onun yazdığı sözlerle zirve yapıp, para kazanıp çıkış yapanlar gerektiği gibi sahiplenmediler. Çıktıkları binler Tv programlarında ismini bile bazıları anmadı. Çıktıkları on programdan birinde bile yanlarında ekranlara çıkarsalardı belki daha çok farklı olurdu. Emek çok değerli değer verilmeli, maddi manevi desteklenmeli bu güzel, kıymetli şahsiyetler de düşünmeli herkes üstüne düşeni yapmalı, vicdanlar sorgulanmalı, herkes taşın altına elini, kolunu koymalı... Birazcık olsun ben gizlenmeli, biz açığa çıkmalı emeği hiçe sayanlar bir gün her iki dünyada da karşılığını Rabbim tarafından alırlar bence… ‘‘Son röportajlarından birinden sorulan bir soru serveti sorulur büyük üstada ‘‘Allah’a şükür canımın sağlığı başka ülkede olsaydım uçak filom bile olurdu.’’ dedi.

Gönlü zengin, mütevazı, zeki, çalışkan, ağır duruşlu adam gibi adam Ali Tekintüre işte ne yazsam az gelir… Çocukluğumda ezbere bildiğim, sevdiğim, söylediğim birçok şarkının yaz yazarı Ali Tekintüre, 07.03.2015 yılında bir şiir programında tanıştım biz Adıyaman hemşerilerini hemen sahiplendi Adıyamanlı grubun yanına geldi, güzel bir sohbetle bizlere bilgi paylaşımında bulundu ve doğal haliyle hepimizi büyüledi daha sonra birkaç kez gördüğüm saygın, ender, güzel kişilik, hemşerim mekânın cennet olsun… 21.10.2020