Göreve geldiğimiz günlerde ilçemiz adeta bir enkaz görünümündeydi. Sular altında kalması, ardından yeni yerine taşınması, Mart 2017 ve Nisan 2018 depremlerin etkileri ile fiziki ve psikolojik olarak zor günler geçirmekteydi. Bu izleri en aza indirmek hatta silmek adına kendimize orta ve uzun vadeli proje hedefleri koymuştuk. Bu proje hedeflerine uygun olarak saha işlerimizi yapmaya devam etmekteyiz. 

Hedeflerimiz doğrultusunda bu yılın ilk altı ayını değerlendirecek olursak: 

-Yılın ilk günlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı bölgemizde de hayatı olumsuz şekilde etkiler iken ekiplerimizle organize bir şekilde sürdürdüğümüz mücadele sonucunda hayatı olumsuzluklardan kurtarıp, karı keyfe çevirmeyi başardık.

-Depremler sonrası ilçemizde sürekli bir inşaat çalışması mevcuttur. İlçemizi yeniden imar etmek için yapılan bu çalışmalar ister istemez yoğun bir şekilde atık üretmekte ve kent alanlarını da bozmaktadır. Moloz deyip geçmemek lazım. Belediye olarak kaynaklarımızın çoğu bu molozları temizlemeye, bozulan yolları düzeltmeye, yeniden ağaçlandırma çalışması yapmaya harcanmaktadır. Yılın ilk altı ayında daha önce olmadığı kadar inşaat sonrası sorun ortaya çıktı. Bu sorunların hayatı olumsuz etkilememesi için çaba gösterdik. Moloz attık, çevre düzenlemesi yaptık, yol yaptık, yeniden ağaç diktik ve halen bunların hepsini yapmaktayız.

-Psikolojik sorunları da çözmek adına hizmetlerimiz oldu. Gençlerimizin sosyal mecralarda ilçemizi tanıtma taleplerine duyarsız kalmadık. Kamera, mikrofon, tripod gibi İletişim araç gereç desteğinde bulunduk.

-Köy ilçe merkezi ayrımı yapmadan ilköğretimde okuyan çoçuklarımızın  hepsine ayakkabı desteğinde bulunduk. Büyük önem verdiğimiz üniversite öğrencilerimize burs desteğinde bulunduk.

-Ramazan ayı boyunca ve sonrasında da kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine alışveriş kartı dağıttık.

-Yine sosyal hayatı tesis etmek adına başlamış olduğumuz tesisleşme çalışmaları kapsamında kapalı spor salonu, çok amaçlı toplantı ve düğün salonu inşaatlarımızı bitirme aşamasına getirdik. Bu çok amaçlı toplantı salonu için isim olarak Ahmet Aydın Çok amaçlı salonu ismi encümen kararıyla verdik. Yakında eksikleri tamamlanıp bu salon hizmete açılacaktır. Samsat'ın proplemlerinin çözümü hususunda bizlere her zaman destek olan Ahmet Aydın'a ayrıca teşekkür ediyorum.

-Tarımı güçlendirme adına çiftçilerimize nar fidesi desteğinde bulunduk.

-İnşaat alanından çıkan Jandarma bölgesi ve Zeynel Aslan İlköğretim Okulu yolları ile doğal gaz çalışmaları sırasında bozulan tüm yollarımızı yeniden yaptık.

-”Baraj Park Samsat” bölgesinde asma köprü yaptık. Yine aynı lokasyonda kadın girişimcilerimiz için hediyelik eşya satış noktası ve yöresel yemekler satış tesisi inşaatlarını bitirdik ve kadınlarımızın kullanımı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettik.

-İlçemizin ticaret hacmini artırmak için ikinci zincir market açılışını gerçekleştirdik.

-Hükümet Binası, Belediye Binası, Ziraat bankası, Jandarma hizmet binası, Emniyet Lojmanları ve Merkez Cami inşaatları olmak üzere tüm kamu binalarını bitirme noktasına getirdik. 

-Bölgemiz için çok büyük öneme sahip olan Sahibimiz Safvan Bin Muattal Külliyesi inşaatının düzenli devam etmesi adına çalışmalar sürdürdük. 

-Tüm bunların yanı sıra sosyal projeler de sürdürüyoruz. Samsat Atletizm Spor Kulubü çatısı altında hem sporu sevdirmek hem de bölgemiz değerlerini duyurmak adına bizzat kendimin de katıldığı uzun maraton, yarı maraton koşuları düzenledik.

Önümüzdeki altı aylık planımızda ise öncelikle ilçemiz girişinde karayollarına ait yolu ve ilçemizdeki tüm bozuk yolları tamamlamak, depremde evleri yıkılan, kalan 152 hak sahibinin konut ihalelerini tamamlamak var. 

Samsat Belediye Başkanı olarak şunu diyebilirim; göreve başladığımızda halkının büyük çoğunluğunun konteynerlerde yaşadığı, kamu kurumlarının konteynerlerde hizmet verdiği ilçeyi tüm konutları yapılmış, tüm kamu kurum binaları tamamlanmış, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak güçlenmiş bir ilçe haline getirmek için gece gündüz çalışmaktayız. 

Bizim çalışmalalrımız kamuoyu yakından izledi, takip etti ve takdirde etti. Malatyada düzenlenen 15.GAP Oscar Yılın en başarılı belediye başkanı ödülüne layık görüldük ve muhteşem bir törenle bu ödülü ilçem adına gururla aldım.

Samsat için hedeflerimize vardığımızda bölgede hem ticaret, hem tarım, hem de turizm olmak üzere ilçemizi bir cazibe merkezi haline getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Halkımızın biz verdiği beş yıllık görev süresini yaptığımız hizmetlerle taçlandıracağız' dedi.

Editör: TE Bilişim