Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2017-2018 depremlerinde aldığı ağır yaralar sarılmaya devam ediyor.

Bir yandan TOKİ afetzedelere konutlar yapıp teslim ederken, Samsat Belediyesi de İlçede eksikleri tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Cadde ve sokakların altyapıyla beraber yenilenmesinin yanı sıra ilçenin önemli eksiklerinden olan Hayvan Borsası ’da yapılarak hayata geçirildi.

Samsat Belediye başkanı Halil Fırat’ın girişimleriyle Erzurum Büyükşehir belediyesi deprem mağduru Samsat’a Hayvan borsası yapımını üslendi ve sözünde durdu Borsa büyük bir törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, kamu kurum ve kuruluş amirleri, il genel meclis üyeleri, köy- mahalle muhtarları, ziraat oda başkanları ile Samsatlı vatandaşlar katıldı.

BU ÇALIŞMALAR BİR BÜTÜNÜN PARÇALARIDIR

Açılışta konuşan Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, göreve geldiği günden beri yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler vererek, bir birinden bağımsız gibi görünen her bir çalışmanın aslında bir bütünün parçaları olduğunu belirtti.

Başkan Halil Fırat, "Atatürk barajı suları altında kalmış ve 2 deprem yaşamış Samsat ilçesinin yeniden inşa ederek ayağa kalkması için çok yönlü olarak çalışmalar sürdürmekteyiz.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Samsat ilçemize modern bir hayvan pazarı yapıldı ve şükürler olsun ki, bugün halkımızın istifadesine sunduk.

İlçemiz turizm, hayvancılık, tarım ve ticaretin yoğun olduğu ve bölgede tercih edilen bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Hayvan pazarımızda hayvan barınakları, kesimhane, lavabolar, çoban evi ve idare kısımlarından oluşuyor. Bundan sonra haftanın Salı günleri canlı hayvan borsamız açık olacak. Burada sadece hayvan alış verişi değil birçok alanda ticaret yapılabilecek. Emeği geçen herkese Samsatlılar adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas ise yaptığı selamlama konuşmasında, Samsat ilçesinde tarım ve hayvancılık sektörüne canlılık katacak olan canlı hayvan borsasının hayırlı olmasını dileyerek, bununla ilgili çaba sarf eden Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ve ekinine teşekkür etti.

Hayvan pazarının açılmasıyla birlikte Samsatlılarda özellikle Kurban bayramlarında yaşadıkları sıkıntıları bu bayram yaşamayacaklarını söylediler.

Haber: GAP olay

Editör: TE Bilişim