GAP gazeteciler birliği genel merkez misafir kabul salonunda gerçekleşen görüşmede Uslu Gaziantep büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’in bakanlık yapmış olması ve Ankara Bürokrasisiyle olan hukukuyla bir çok hizmetin projenin hayata geçmesinin kolaylaştığını ve hızlandığının altını çizerek şunları söyledi ‘ Türkiye'nin içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımı olan  Düzbağ İçme suyu Projesi’nin tamamlanmasıyla bir ay içerisinde Kahramanmaraş'tan doğan Göksu Çayı'nı Gaziantep'e ulaşımı sağlandı, yeşil alanı artırmak amacıyla  çarpık kentleşme kapsamında kentin grileştirilen çehresi değiştirilerek 3 milyon 337 bin metrekare alanın yeşille buluşması sağlandı, açılan millet bahçeleri ile mahalleler sosyal alanlara sahip edildi.

Kurulan  3 kütüphane ve 3 kitap kafe ile  gençlere yönelik koruyucu, önleyici, kültürel ve sosyal projelerle geniş alanlar açıldı, 100’üncü Yıl Parkı içerisine Türkiye'nin ilk uygulamalı Çocuk Kütüphanesi niteliğini taşıyan Gaziantep Çocuk Kütüphanesi’ni hizmete açıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim döneminde okullara verdiği kitap, tadilat ve bakım çalışmalarının yanı sıra yaptığı kültür merkezleriyle öğrencilere destek olan Büyükşehir, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) içerisinde öğrenciler için “Kültür Merkezi” açtı.

202 futbol sahası büyüklüğünde park yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’ni hizmete açmış içerisinde, çocuk kütüphanesi, yarı olimpik yüzme havuzu, paten ve kaykay kullanan gençler için skate park, kafeteryalar, mescit, tuvaletler, soyunma ve hakem odası , profesyonel futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis kordu yapılacak alan, koşu ve bisiklet parkuruyla sosyal ve kentsel belediyecilik hizmeti verilmektedir.

 Büyüklüğü bakımından Avrupa’da ikinci, Türkiye’de ise ilk sırada yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, konuşma, işitme, zihinsel, bedensel, görme engelli, özel öğrenme güçlüğü çeken ve otizm ve demans hastalığı yaşayan hastalar içinde umut ışığı  olundu,

Sosyal içerikli projelerde , çocuk evlilikleriyle mücadeleye yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan “Gelin Etmeyin Okula Gönderin Projesi”nin, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi ve 19 sivil toplum kuruluşun işbirliğinde yürütülerek yapılan çalışmalar sonunda 41 kız çocuğun yeniden eğitime kazandırılmıştır.

Gaziantep'in Gastronomi alanında da Türkiye'nin öncü şehri olma özelliğini  de     kazandıran Fatma Şahin ülkemizin tanıtımı, bir kentin tanıtımı o ülkenin ve kentin mutfağının markalaşmasında çok büyük yol katetmiştir..  Gastronomi şehri GAZİANTEP  unvanın başarıyla kentimize kazandırılması  hem esnafa hem yerleşik halkın bütçesine katkılar sağlamıştır.

13 bin 824 metrekare kapalı alandan oluşan çok kapsamlı ve kompleks bir tesis niteliğindeki Engelsiz Yaşam Merkezinde  hafif, orta ve ağır zihinsel engelliler için özel eğitim bölümleri, kapalı yüzme havuzu, hidroterapi havuzu, duyu bütünleme terapisi, snoezelen terapisi, özgül öğrenme güçlüğü bölümleri, fizik tedavi birimi, meslek atölyeleri, sergi salonu, konferans salonu, nefes evi ve çok amaçlı spor salonunun yer alması sağlandı.

Nüfusu; 2,5 milyona yükselen Gaziantep’in artan nüfusla şehirdeki konut açığını kapatmak için toplu konut üretmek zorunluluğu doğduğu görüldü,

Şehitkâmil ilçesi sınırları içerisinde, Gaziantep kent merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının kuzeyinde yaklaşık 1100 hektarda plan çalışması, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından tamamlanarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 29 Kasım 2018 tarihinde onaylanarak hayata geçirildi. Büyükşehir TOKİ işbirliği ile  250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzeyşehir, 8,5 milyon metrekare alanda kurulması sağlandı.

Kuzey Şehir'de yaşayacak vatandaşlar, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kent merkezine gitmeye gerek duymadan karşılayabilecek. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturuldu,

Faaliyete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yapılan 295 adet sinyalize kavşak ve bu amaçla kurulan

Trafik Kontrol Merkezi şehir ulaşımının kolaylaştırılmasında çok önemlidir. Yapılan 12 adet köprülü kavşak ile şehir trafiğindeki araç trafiği düzene sokulmuş ve şehrin yolları ile çevre yolu bağlantısı sağlanmıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından elektrik enerjisi üretecek Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali açıldı. Türkiye de ilk kez, Büyükşehir Belediyesi hayvansal atık kaynaklı Biyogaz Enerji Santralini kurmuş oldu. Böylelikle Gaziantep’te sürdürülebilir enerji yönetimi modellerine bir örnek teşkil edecek. Tesis, Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyünde hizmete alındı, üretime başladı. Bölgede önemli bir potansiyele sahip hayvansal atıklar değerlendirilerek enerji ve organik atığa dönüştüren Biyogaz Tesisi, çevreye büyük katkı sağlandı

Gaziantep’in yegâne simgesi olan Alleben Deresi’ne kimlik kazandırıp yeniden şehrin zenginliği haline getirerek geçmişte olduğu gibi Gazianteplilerle buluşturmak için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi” adı altında  (Alleben Su Projesi’ni) hayata geçiyor. Ana teması “su” olan proje kapsamında; Demokrasi Meydanı ile SANKO AVM arasında kalan bin 350 metre uzunluğundaki yaklaşık 200 bin metrekarelik alan içerisinde; duvarlarından kurtulan Alleben Deresi’nden tertemiz su akıtılması planlanmaktadır.

9 adet metro istasyonu ve 1 depo alanı planlanılarak Gaziantep şehrinin sürdürülebilir konforlu güvenli ve hızlı ulaşım altyapısına uygun  2048 yılı yolculuk verileri göz önünde bulundurularak şehrin gelecek yıllar için ulaşım sorunlarının çözümü amaçlanmaktadır. ‘dedi.

KIYMAZ ‘GAZİANTEP HER ALANDA BÖLGEDE LOKOMOTİF GÖREVİ YAPIYOR’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘.. Gaziantep her alanda bölgede lokomotif görevi yapan lider kent konumundadır, bir nevi bölgenin İstanbul’u konumunda.

Gaziantep Ticari alanda yaptığı atılımlar, ürettiği markalar, ihracat rakamlarıyla sadece bölgeye değil Türkiye’ye önemli katkı sunan bir İl.

Yerel yönetimlerde de çevresine katkısı oluyor. Şahsınız da Fatma Şahin hanım efendiye ve çalışma arkadaşlarına çalışmalarınızda başarılar diliyorum’ dedi.

Haber: GAP olay