"Araplar bizi arkadan vurdu" sözünü eğer Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar bir büyük coğrafyadaki bütün Arap halklarına mal edilirse tarihin en büyük yalanlarından biri söylemiş olur.

Aşiret ayaklanmaları Bedevi soygunları bir tarafa bırakılacak olursa Arapların Osmanlı'ya karşı verdikleri bir Bağımsızlık Savaşı yoktur. Vehhabilik, Yemen isyanları bir mezhep savaşlarıdır. Halife değil Şii imamlarını baş olarak gören Yemen lilere karşı maalesef Osmanlı, Anadolu'nun gencecik evlatlarını harcamıştır. Bir uzun savaş olmuştur bu savaşı sona erdirenTürkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü dür. Hem de yarbay rütbesinde iken sona erdirmiştir Maalesef bugün uzun yıllar başkanı oldu Partisi bile onun bu yönünü vurgulamaz. Millete hatırlatmaz.

Yemen Osmanlı'dan kopan son Osmanlı toprağıdır. Lozan'dan sonra ayrılmıştır yeni Türkiye artık ayrıldık demiştir Onların bir bağımsızlık talebi olmamıştır İnönü'nün laiklik ilkesine yürekten inanmasının temelinde halifelik imamlık zıtlaşmasının hangi facialara yol açtığını Yemen'de feci bir şekilde görmesinin nedenleri yatmaktadır.

Protestan ve Katolik çatışması olan 30 Yıl Savaşları Avrupa'da laik ve ulusal devletlerin ortaya çıkardıysa Yemen savaşları da Türkiye'de laikliğin doğuşuna etki etmiştir Celal Bayar hariç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk beş Cumhurbaşkanı Ortadoğu'da emperyalizme karşı savaşmıştır.

Şerif Hüseyin'in isyanı ise tamamen bir nankörlük ve tamamen bir İngilize satılmış ılıktır hiçbir haklı neden yoktur ancak dayandığı hiçbir kitle de yoktur Hiçbir gücü olmadığı halde kitlesi aşireti bulunmadığı halde çocukları Irak'ta ve Suriye'de de Kral olmuşlardı. Bu topraklarda da Köksüz oldukları için varlıklarını sürdürmüşlerdir.

Kendisinin Hicaz Krallığı 8 yıl sürdükten sonra Suud ailesi tarafından yıkılmış Kala kala bir Çerkez Köyü olan Amman'da homojen olmayan Arap toplulukları ve çerkezler bir araya getirilerek Ürdün Devleti kurulmuş ve Ürdün'de hüküm sürmeye devam etmişlerdir Osmanlı'ya neden isyan ettik kitabı pişmanlık kitabıdır yaptıkları ihaneti anlatmaktadır ama asla bu ailenin yaptığı 400 milyonluk bir kitleye mal edilemez Tıpkı 1991 yılında Amerika'ya tezkere yardımı çıkartanların yaptığı hatanın Türklere mal edilmeyeceği gibi