Dünya yeniden şekillenmeye başlamıştır devlet kavramı yeni yorumlarla devlet olma devlet edebilme vasıflarını Son virüs belasıyla  Yeniden yapılandırma mecburiyeti ile karşı karşıya kalmışlardır. Artık dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı çok aşırı kar ve alenidir.

Dünyada artık açığa çıkan bir gerçek var güçlü ve emperyalist olarak ifade ettiğimiz ülkeler dünya haritasını kendi menfaatlerine göre değiştirmek ve ülkeleri kendi menfaatlerine göre kontrol edilebilirlik şekline sokmak için Askeri ekonomik ve siyasi yönden her türlü argümanı kullanarak hedeflerine varabilmek için bütün stratejilerini operasyonel güç olarak sahaya sürmüşlerdir.

Dünyada bunu çeşitli faaliyet ve isimler adı altında yapmaktadırlar bu bazen askeri güç kullanılarak bazen ekonomik ambargolar vasıtasıyla bazen kendilerini Yakın gördükleri siyasetçi ya da siyasi partilerle Bunu başarabilmek için de çeşitli sivil toplum kuruluşu adı altında ya da Destekledikleri çeşitli basın kuruluşları ile hareket ederek Hedeflerine ulaşmayı planlamaktadırlar Bunların başında da, ABD Merkezli  soros vakfı gelmektedir. (Yardımsever vakıf ve sivil teşkilat örgütü olarak bilinir emperyalist hedeflerini gerçekleştirmek için bütün Dünyada yaptığı toplamda 32 milyar Dolar 2020 içinde  ise Bugüne kadar hedef ülkelere 9 milyar $’a yakın bu ülkeleri karıştırmak için Vakıflara ve sivil toplum kuruluşlarına Ya da yerel yönetimlere Yardım adı altında operasyonel Destekleri Gerçekleştirmek için bir çok gizli açık faaliyetleri vardır.
Saroz Vakfı’nın Macaristandaki devlete sızma devleti yönetme faaliyetleri çok açık bir hal alınca Macar hükümeti ve macar devleti tarafından bağlı kuruluşları ve televizyon kanalları kapatılmış haklarında davalar açılmış resmi olarak engellenmiştir.
Bu vakfın Türkiye’de fonladığı basın kuruluşları vardır Stratejik araştırma kuruluşları vardır Bunlar başlıca FOX TV (Tilki demek)
 Direk Amerika fonlamalarıyla çalışırlar, Bütün  bu kurum ve kuruluşlar Çalışma raporlarını ve planlarını programlarını öngörülerini
ABD merkezli soros Vakfına gönderir
Genel merkezi ABD de Olmasına rağmen Avrupa içinde Almanya’da da çok güçlü basın yatırımlarına şahiptir.Bunların başlıcası Almanya’nın Bonn ve Berlin kentlerinde güçlü bir Avrupa ve Orta Doğu Türkiye üzerinde operasyonel yayın yapan geniş bir etki alanına sahip Deutsche Welle
Yayın kuruluşudur.
30 farklı dilde radyo ve televizyon internet üzerinden yayın yaparlar
Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan Ermenistandaki bu vakfın girişimleriyle halk Ayaklanması yapılarak başa geçirilmiş Operasyonal bir başbakandır.
Türkiye üzerinde yapılan bütün operasyonlar planlı programlı ABD AB Üzerinden bilerek planlı yapılmaktadır.
Çevremizde olan bütün operasyonel hareketlere bu perspektiften bakmamız gerekmektedir.
Aksi taktirde olan olayları iki devlet arasında olan toprak kavgası dır perspektifinden bakmak yerine 
jeopolitik ve jeostratejik Hedef planlarının gerçekleştirilmesi için yapılan operasyonlar olduğunu bilmemiz lazım.
Doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde faaliyetlerini yoğunlaştıran Gezi Provakasyonu ‘nu ve 15 Temmuz olaylarında yapılmak istenen askeri darbeye direk katkı sunmak İçin Almanya merkezli Faaliyet gösteren yine soros Destekli Anadolu kültür vakfı ve bunun yönetim kurulu başkanı Osman KAVALA bunlardan sadece biridir
Bütün coğrafyamız üzerinde operasyonel faaliyette bulunan kurum kuruluş ve basın yayın organlarının sivil toplum faaliyetleri adı altında yapıldığını hiç kimsenin unutmaması lazımdır 
Bunun sebebi herhangi bir deşifre durumunda bunlara yapılacak operasyonu “Demokratik kitle örgütleri ne karşı yapılan operasyon”Olarak niteleyip karşı çıkmak için kullanılan kamuflajdan başka bir şey değildir.
Rusya ve Putin yönetimi bu operasyonların direk içerisinde görünmemekle birlikte,Güç dengesinin sağlanması Rusya’nın Küstürülmemesi için bu konularla ilgili bilgilendirilmekde hedef çıkar ilişkisi gözetilerek bir çok operasyon Rusya ile birlikte yapılmaktadır.
Elbette bütün bunlar olurken sahada çıkar çatışmalarına göre stratejiler karşı karşıya gelmeler olsana direk hedef : MÜSLÜMAN TÜRK Uyanışını  engellemek,Ve nihai hedef olan İsrail devletinin Kayıtsız şartsız desteklenerek Orta Doğu Kafkaslar üzerindeki hedeflerine ulaşmak Stratejisi üzerinden Yapılmaktadır.
Türkiye daha önce 1974 senesinde Kıbrıs Barış Hareketini  Nihai hedefle sonuçlandırmadığı için bugün çok çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmıştır.
Çeçenistan’da olan olaylarla ilgili  Rahmetli şehit Cahar dudayev’e Gerekli destek gösterilmeyerek, Aynı zamanda Türk birliği sevdalısı Azerbaycan’ın cumhurbaşkanı rahmetli Ebulfeyz Elçi Beye Gerekli destek verilmeyerek Azerbaycan pasifleştirilmiş dağlık Karabağ Bir oldu bitti ile Türk dünyasının birleşmesini koridoru Ermeni işgali ile,Engellenmek İstenmiştir.
Şimdi gelinen nokta Emperyalist organizasyon stratejilerine karşı yerli ve milli stratejilerle akılcı hamleler yaparak Allah’ın lütfu yaşanan tarihin önümüze koyduğu imkanları ne pahasına olursa olsun iyi kullanarak 200 yıl Sonra ele geçirilen bu fırsatı Türkiye ve Azerbaycan ve bütün Türk dünyası iyi kullanmak ve değerlendirmek zorundadır.
Gün ayrıntıları ve ayrılıkları bir kenara bırakarak bir ve birlik olma günüdür.
Dışardan çıkarılan gürültü bu perspektifte değerlendirildiğinde malumun ilanı gibidir.
İçerde çıkarılan gürültüler ise Emperyalist organizasyonların Başarısı için İçerdeki birliğe güç kaybettirmek için akıl Karıştırmak için Mikser çalıştırmaktan başka hiçbir şey değildir.
Başarı devlet aklının millet aklıyla birleşerek sinerji oluşturup onu en üst seviyeye çıkarmasından geçmektedir.
Büyük Türkiye’nin güçlü Türkiye’nin önüne büyük bir fırsat gelmiştir bu fırsat stratejik hamleleri doğru yaparak başarılı bir şekilde sonuçlandırılmalıdır.
Yeniden Şahlanışın yeniden kuruluşunun ayak sesleri değil başı ve gövdesi iri bir şekilde görünmeye başlanmıştır.
Buradan dönüş yoktur.

Allah zafer niyetiyle yürüyenleri Muzaffer kılsın
                      M. Tuğrul Türkeri