Binzet "Çok güzel bir konser dinledik"

Adıyaman Gönüllü Anneler Derneği ile birlikte Musiki Cemiyetini ziyaret eden ÇADAP Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Binzet,"Adıyaman’da Türk musikisini çocuklarımıza, gençlerimize sevdirmek tanıtmak için gayret edenlerin, hazırladıkları gecede birbirinden Türk musıkısının güzel eserleri seslendirerek çok güzel bir konser dinledik. Adıyaman’da sanat için bir araya gelen arkadaşların çalışmalarına destek olmak ve onların musikiye olan ilgisini gençlere de aşılamasına yardım ederek motivasyonlarını artırmamız, onları desteklememiz gerekiyor.

Adıyaman Gönüllü Anneler Derneğiyle birlikte bu gece hepimiz Adıyaman musiki cemiyetindeki dostlarımızla bir arada olmaktan büyük bir keyif aldık güzel bir gece geçirdik. Bu gecenin bir nevi tekrarını İstanbul’da güzel bir konser organizasyonu ile Adıyamanlı hemşerilerimizi musiki severleri bir araya getirip iyi bir organizasyon ile sanata duyarlı hemşerilerimizle bir araya geliriz." dedi.

"Sanat müziğini yaşatmaya, nesilden nesile aktarmaya çalışıyoruz"

Adıyaman Musiki Cemiyeti Başkanı Erdal Oranlı heyetin ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:

"Hepimiz burada Türk musikisi ve Türk Halk Müziğinin gelecek nesillere sevdirilmesi ve onların da bu geleneğe ve derneğe sahip çıkması için her yaş ve meslek grubundan müziğe gönül vermiş dostlarımızla oluşturduğumuz koro ile Türk sanat müziğini yaşatmaya çalışıyoruz.

Buraya devam eden öğretmen, doktor, muhasebeci, emekli ve esnafın olduğu müzik grubumuz haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek unutulmaya yüz tutmuş şarkıları seslendirmeye çalışıyoruz.

 özel günlerde, törenlerde talep olursa konser de veren grubumuz var, bu arkadaşlarımız seslendirdikleri şarkılarla dinleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyorlar. Bu gün bizleri ziyaret eden gece bizlerle birlikte olan Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP) Başkanı Aziz Binzet, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Adıyaman Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Nejla Özelçi ve üyelerine, mini konserimizi izlemek için aramızda bulunan değerli musıkışinaslara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi

Haber: GAP olay