Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifâde ettiği gibi; Hayat, ölüm için yazılmış bir kasîdeden başka bir şey değildir.
Ve ölümü anlamlı kılan da, yaşanan hayatın hayra medâr bir ömür olmasıdır.
Başbuğ Aparslan Türkeş’in hayatı da; seksen yılda yazılmış, milyonların zihninde ve gönlünde derin izler bırakmış uzun bir kasîdedir.
Fakire göre bu kasîdedeki beytü’l-kasid ise; Türklük Bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden ceset olur. ve Ben Türk Milletini; sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye,
rüşvet ve hileyle çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine,

ahlâktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe, karaborsaya yer veren bir ekonomiye çağırmıyorum.
Türklük şuur ve gururuna, İslâm ahlâk ve fazîletine, yoksullukla savaşa, adâlette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısacası hak yolu, hakikat yolu, ALLAH yoluna çağırıyorum. Modern medeniyetin en ön safına geçmek üzere çağlar üzerinden sıçramaya çağırıyorum.

Hareketin adını isteyene açıkça îlan ediyorum: Yeniden mâneviyâta dönüş… Hedefimiz Türkiye’yi aç hürler, tok esirler ülkesi yapmamaktır. manifestosudur. İşte bu dâvete kulak veren, yukarda zikrettiğimiz beytü’l-kasidi serlevhâ eden ve bu minvâl üzre hayâtını şekillendiren Ülkücüler, Rahmetli Başbuğun seksen yılda yazdığı kasîdesinin en muazzez mısralarıdır.
Her insan fânî, ama hizmetleri ve eserleri bâkîdir. Rahmetli Türkeş Bey de; Türk fikir hayatına yaptığı hizmetleri ve en büyük eseri olan Ülkücü Hareketle her zaman hayırla yâd edilecek bir liderdir.
Alparslan Türkeş; ülkücü neslin yetişmesinde, Türk milliyetçiliğinin siyâsî aksiyon hâline gelmesinde ve "Dış Türkler"in zihinlerde ve gönüllerde kıyâma durmasında büyük emekleri olan Türk Dünyası'nın Başbuğu'dur.
Vefâtının 23. sene-i devriyesinde Türkeş Bey'e Yüce Rabbimizden rahmet ve mağfiret niyâz ediyoruz. "Gufrân" olan Cenâb-ı Hakk, taksirâtını affeylesin. Rûhu şâd, mekânı Cennet olsun.
Emr-i Hak vâki olunca elden bir şey gelmez, ama dilden gelecek olan duâ ve Fâtihâ’dır…
Rûhu için el-Fâtiha… Dr. Mehmet Güneş .
Yukarıda yazısında ki son talebini yerine getirerek ben de bu gün Yasin, Tebareke , amme ve daha bir çok dua ve ayet okuyarak ; Açmış olduğu çığırla Bizlerin Allah yolunda Mücadele ederek Şahsiyet kazanmamıza çığır açan Başbuğ Alparslan Türkeş’i rahmetle andım. Ancak onun makamını işgal edip onu anlamayıp temsil etmeyenleri de bütün gönlümle Allahıma havale ediyor eğer tövbe istiğfar yapıp bu fiillerinden vazgeçmeden ölürlerse onlara da ; YEĞENİ HZ. MUHAMMED doğduğunda sevincinden kurban kesip herkese DAĞITAN ANCAK DAHA SONRA YOLLARINA DİKENLER DÖKEN Ebu lehep ve hanımı için kendisinin ölmesinden sekiz yıl önce nazil olan ve o kafirle hanımını anlatan TEBBET SURESİNİ Okuyacağım . Allah Bunları ıslah eylesin