"3 kurala dikkat etmeleri ve bizlere manevi destek vermeleridir"

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle mücadele verilirken Başhekim Doç. Dr. Fatih Doğan,"Dünyada ölüm oranları 3.8’dır. Türkiye’mizde ise 2.8 iken bizde bu oran 1.8’dir. Kovid-19 hastalığıyla mücadele etmenin en temel tedbiri ise hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmesi gereklidir." dedi.

  ' cephedeki asker gibi virüsle savaşıyoruz"

Her türlü tedbir alındığını ve 3.200 personelle cephedeki asker gibi virüsle savaştıklarını belirten Başhekim Doç. Dr. Doğan,"Hastanemizde her türlü tedbir alınmış vaziyette 7/24 işimize odaklanmış haldeyiz ve uygulamada normal hastalarımızla Kovid-19 vakalarını ayrıştırmış haldeyiz. Bu salgının başında yaptığımız planlamayla gerekli her türlü tedbir alınmıştır hemşerilerimiz rahat olsunlar. Dünyada ölüm oranları 3.8’dır. Türkiye’mizde ise 2.8 iken bizde bu oran 1.8’dir. Yoğun bakım yatak sayımız hastanemizde 118 bu az bir sayı değildir.

3.200 personelimizle cephedeki asker gibi virüsle savaşıyoruz. Halkımızdan beklentimiz 3 kurala dikkat etmeleri ve bizlere manevi destek vermeleridir. Unutulmamalıdır ki; bu toplumun genelini ilgilendiren bir olaydır. Biz hastane olarak bu işin en son ayağıyız ancak hasta olanları hastanede tedavi edip iyileşmeleri için çalışıyoruz esas olan korunmaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim