Türkiye’mizin dört bir yanı ayrı bir güzellik, dört mevsimin aynı anda yaşanabildiği, insanlık tarihinin başlangıçı ve en önemli noktası Anadolu.

Anadolu’da binlerce yıl çeşitli medeniyetlere beşiklik eden yerleşim yerlerinden biri de Mersin’in şirin ilçesi Silifke. 40 yıldır müteaddit defa gidip geldiğimiz Mersin-Antalya arası kıyı şeridi üzerinde bulunan Silifke’yi her Doğulu Güneydoğulu gibi bende; Kızkalesi, Narlıkuyu, Cennet-cehennem ve Taşucu’dan ibaret sanıyordum.

2014 yılında GAP Gazeteciler Birliği heyeti olarak Kaymakam Şevket Cinbir’in daveti üzerine iç kesimleri ziyaret edip saklı zenginlikleri görme fırsatı bulduk.

Her ne kadar Uzuncaburç bilinse de GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti’nin bu ziyaretiyle Uzuncaburç Türkiye’de tanınma imkanı buldu. Gezimiz baştan sona Duru TV, Bahartürk TV başta olmak üzere birçok televizyon kanalında defalarca yayınlandı. Yüzlerce yazılı basın ve internet haber sitelerine de konu oldu. Bölgemizden tatil amaçlı Mersin’e gidenlerde Silifke Uzuncaburç’u sorup görmeye çalıştılar.

Gördüğümüz sıcak ilgi ve turistik değerler bizlerde Silifke’yi sahiplenme duygusu yarattı, her arkadaşımız kendisini fahri bir Silifkeli gibi görmeye başladı. Voyager Turizm Acentesi vasıtasıyla bizzat işletmeci Ali Küçük ’ün rehberliğinde Nisan ayının ilk haftası Olba medeniyetine ev sahipliği yapan mekânları, Anıt mezarları, Aşağı Dünya Ak Hayat Obruğu, Herakles’in Topuzu, Cambazlı Kilisesi, Zeus Tapınağı, devasa Antik Tiyatro, Kehanet Mabedi, antik çağdan kalma yollar, tarihi taş evleri ziyaret ettik. Gördüğümüz tarihi eserler ve yapıtlar yorgunluğumuzu unutturdu.

Seyahatimizin ilk durağı Adana’da bizleri ağırlayan gazeteci-işadamı Halil Aslan’a, Silifke Atakent Mediterranean Otel sahibi Düşünsel Fener’e, Marpessa otel sahibi Ali Kalın’a, Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar’a, Belediye Başkanı Sadık Altınok’a, Voyager Turizm işletmecisi Ali Küçük’e, Gazeteci-Yazar Rıfat Karaduman’a ve Sadık Civelek’e ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Teşekkürün büyüğünü Kaymakam Namık Kemal Nazlı’ya bıraktım. Gazeteci gözüyle çalışmalarını v.s. en iyi bizler izliyor ve gözlemliyoruz. Silifke’de görev yapan Mülkiyelilerin birçoğuyla tanışıklığım var. Namık Kemal Nazlı Kaymakamımız Halil Işık gibi devlet adamı temsil kabiliyeti yüksek beyefendi biri, Şevket Cinbir gibi çalışkan, Fatih Damatlar gibi mevzuatları inceleyen bir bürokrat.

Kalkınma bir kişi ve kurumla olmaz. Kalkınmak büyümek Silifke’yi bir yerlere taşımak istiyorsak, Silifke’yi seven, kente katma değer sunan her şahıs, her kurum, Silifke için birlikte çaba göstermek zorunda.

BAŞKA TÜRKİYE, BAŞKA SİLİFKE YOK…