Adıyaman Kantinciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bereket, pandemi döneminde kantin işletmecilerin zor durumda olduğundan dolayı söyledi.

"Okulların açılması hiçbir katkı sunmadı"

Bereket, açıklamasında, "Adıyaman'da 156 tane kantin var. En çok zarar eden meslek biziz. 10 aydır bizim arkadaşlarımız eve ekmek götüremiyor. Çoğu icralık duruma geldi. Tabi gönül ister ki böyle bir şey olmasın ama bizim devletimizden beklentimiz zor  durumda ola mağdur olan arkadaşlarımıza el atmasıdır. Şimdi devletimizin okullar açıldığı süreçte okul mevcudunun yüzde beşi geldi. Yani açılması en azından insanlara psikolojik olarak açıldı hiçbir katkı sunmadı."dedi.

"Türkiye kantincileri olarak hepimiz icralık pozisyondayız""

Bereket, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi devletimizden beklentimiz, Türkiye kantincileri olarak hepimiz icralık pozisyonundayız devletin bize hibe para verebilir bizim mevcut kredimizi erteleyebilir bize 100 bin lira kredi versin diğer şekilde bütün arkadaşlarımız icralık. Yani ben size şöyle örnek vereyim bizim bir çok arkadaşımızı ben çöp toplarken gördüm. Öyle zor duruma düşmüş ki konuştuğumda bana 'iki tane çocuğum var ben onlara bez alamıyorum' dedi.Bize gereken desteği devletimizden bekliyoruz, inanıyoruz ama illa yapılacaktır. Bu salgının bir an önce bitmesi bunun dışında bütün kurallara uymamız lazım maske ve mesafe kurallarına bilhassa dikkat etmek lazım. İnşallah bu illet ülkemizden def olur gider. Yani inşallah temennimiz açılmasıdır bu şekilde açılırsa ekonomik katkı olacağını düşünmüyorum. Normal standartlarda inşallah aşı süreci başlarsa normal okullar olursa tabiî ki de seviniriz. İnşallah bizim beklentimiz açılması ama önümüzü göremiyoruz.”

Kaynak:PHA