Yazılı açıklamada bulunan Başkan Eyüp Mehmet Emre, “Laf olsun diye eleştiri yapan birtakım siyasetçileri bu hususları görmeye davet ediyorum. İstihdam ilçemizin en önemli problemi, bu sorunu asgariye indirmek için belediye olarak çalışıyor istihdam alanları oluşturmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

"Sorunlar önümüzdeki sene içerisinde son bulacak"

 Adıyaman Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre yaptığı açıklamada 15 Temmuz Mahallesi için söz verdikleri çalışmalara başlayacaklarını belirterek, "Seçimden önce söz verdiğimiz 15 Temmuz Mahallemizin altyapı, kanalizasyon ve arıtma işimizin ihale ilanına 9 Kasım’da çıkıyoruz. Süreci başından beri takip eden başta AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın bey olmak üzere tüm milletvekillerimize, İl Bank Genel Müdürlüğü’ne, İl Bank Dış İlişkiler Daire Başkanımız Şevket beye şükranlarımı sunarım. 15 Temmuz Şehitler Mahallemizin kurulduğu günden beri devam edegelen alt yapı ve üst yapı sorunu Cenab-ı Allah'ın izni ile önümüzdeki sene içerisinde son bulacak. Mahallemizde ikamet eden halkımız özellikle yaz ve kış aylarında büyük mağduriyet yaşadılar, bu mağduriyetten dolayı mahalle sakinlerimizden özür diliyoruz"şeklinde konuştu.

"Bir takım fırsatçılara sesleniyorum"

Başkan Eyüp Mehmet Emre Erkenek İçme Suyu'nun faaliyete geçeceğini belirterek: 
Şahsını ve belediyeyi itibarsızlaştırma çabası olanlara seslenen Başkan Emre, “Fakat şu pandemi ortamında yapılan mühim işleri örtbas etmek isteyen bir takım fırsatçılara, belediyemizi ve şahsımızı itibarsızlaştırmaya çalışan kişilere şunları ifade etmek istiyorum; memleketimizin en önemli problemi olan içme suyu problemimizi Erkenek İçme Suyu’nu faaliyete geçirerek çözüyoruz. Yaz ayında yaşadığımız susuzluk problemini yaklaşık 10 yıldan beri yaşamaktayız. Sanki yeni yaşanıyormuş gibi ifade etmek doğru bir yaklaşım değildir. Sorunu geçici tedbirlerle değil de kalıcı ve yıllara sari bir biçimde çözüme ulaştırmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Erkenek İçme Suyu inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Önümüzdeki sene içerisinde Cenabı Allah'ın izni ile musluklarımızdan hazır su tadında Erkenek İçme Suyu akacak, bu işin maliyeti yaklaşık 150 milyon civarında, bunun hayalini dahi kuramayanlar bu gün bizi tenkite cüret ediyorlar" dedi.

"Millet bahçesi bahar ayında geliyor"

Bahar ayında Besni'nin Millet Bahçesi'ne kavuşacağını belirten Başkan Emre, maliyeti yaklaşık 9 milyon tutarında olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
 "Millet Bahçemiz Besni’nin en kıymetli ve en gözde yeri olan Tekel Depolarının yerine yapılıyor. Maliyeti yaklaşık 9 milyon tutarında olan Millet Bahçemiz bahar ayında Cenab-ı Allah'ın izni ile halkımızın hizmetine sunulacak. Laf olsun diye eleştiri yapan birtakım siyasetçileri bu hususları görmeye davet ediyorum. İstihdam ilçemizin en önemli problemi, bu sorunu asgariye indirmek için belediye olarak çalışıyor istihdam alanları oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Halı atölyemiz 25 bayanla başladı ve bu yıl içerisinde sayıyı 125'e çıkartıyoruz. Yine kuracağımız tekstil atölyemiz için makine alımına başlandı, bu ay içerisinde faaliyete geçiriyoruz. ilk etapta 60 kişinin istihdam edileceği atölyemizde önümüzdeki yıl 120 kişiyi istihdam etme gayretinde olacağız. Aldığımız HES santrali kurduğumuz ve kuracağımız GES santralleri ile belediyemizi ekonomik olarak güçlendiriyoruz. Sugözü Mesire alanını belediyeye kazandırarak bahar ayından itibaren farklı bir imajla halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yine bahar ayından itibaren ilçemizin en önemli problemlerinden olan yol ve kaldırım probleminin çözümüne başlayacağız. Buradan bizi haklı eleştirileriyle doğruyu bulmamızı sağlayan halkımıza şükranlarımı sunarken, siyasi emelleri doğrultusunda ve kişisel beklenti veya ihtiraslarından dolayı eleştirenlere de hizmetlerimize bakıp görmeye davet ediyorum"

"Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum"

Besni'de yapılan çalışmalardan dolayı milletvekili Ahmet Aydın ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Adıyaman Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, "Bu güne kadar yapılan bütün çalışmalar Cenab-ı Allah'ın lütfu ile olmuştur. 1,5 yıldan beri projelerimizin her ayağında yanımızda olan ve bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın bey olmak üzere tüm milletvekillerimize, bize “Halk’a Hizmet, Hakk’a Hizmettir” ülküsünü yerleştiren Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunarım" dedi.


Kaynak:PHA