Bütün dünyayı kasıp kavuran covid-19 virüsü aynı salgınla sürüyor. ABD, AB, Rusya ve birçok ülke virüsle mücadele de adeta havlu atmış durumdadırlar.

Çin’de başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi ile ilgili Türkiye gerçekten bir başarı hikâyesi yazdı

Çin’de salgın başladığında ülkemizde önce Bilim Kurulu kuruldu. Gelişmeler takip edilirken, ihtiyaç duyulan ilaç ve diğerleri hemen temin edilerek sağlık bakanlığı depolarına konuldu.

Hijyen malzemeleri, maske ve diğer tıbbi ürünler iç piyasada üretim noktasında teşvikler verilirken Türk mühendislerin yerli solunum cihazı üretmesi millet olarak özgüvenimizi artırdı.

Cumhurbaşkanımızın Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda attıkları adımlar ve ekonominin ayakta kalması için verilen mücadele ve teşvikleri milletimizi mutlu sona biraz daha yaklaştırdı.

Bu gün itibariyle Dünya’da en az can kaybının yaşandığı ülkeler arasında Türkiye vardır. Bu başarı millet olarak hepimizindir.

Hastanelerimizde görev yapan Sağlık Personelinin salgınla mücadelesinde gösterdiği performans, samimiyet bütün ülkelere örnek olmuştur. Bu arada bu uğurda hayatını kaybeden bütün Sağlıkçılara Allah’tan rahmet diliyorum. Onların görev şehidi sayılması için çıkarılacak kanunu da dört gözle bekliyoruz.

Ramazan Bayramında 4 gün bütün ülkede sokağa çıkma yasağı olacak. Mezarlıklara gidemeyeceğiz. Bayram namazı kılamayacağız. Camilerimiz 29 Mayıs’ta maske, sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi kaydıyla ibadet yapılacak.

İşimiz olmadıkça evden çıkmayalım. Ancak çıktığımız zaman da maske ve sosyal mesafeye dikkat edelim. Kalabalıklardan kaçalım. Kalabalık oluşturmayalım.

Türkiye olarak corona ile mücadele de iyi yerdeyiz. Bunu heba etmeyelim.

Bu duygular içinde, Türk İslam Dünyasının ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramın huzurlu geçmesini diliyorum.

Mutlu Bayramlar