Belediye başkanı ve encümenler seçimle göreve geldikleri için, belediyelerde basın-halkla ilişkiler her zaman önemlidir.

Belediye başkanı milyon dolarlık işleri altyapıya kanalizasyona, şehir içi şebekeye döker ama vatandaşın haberi olmaz, basın bürosu ve ilgili amir vatandaşın görmediği hizmetleri enine boyuna vatandaşa göstermede maharetini konuşturur..

Belediye başkanımız beraber çalışacağı ekibini oluşturmak için hummalı bir çalışma içerisinde, bir yanda partilileri küstürmeyecek, bir yandan dost ahbapların öneri tavsiyelerine kulak verecek, diğer yandan da görev vereceği kişinin bu işin üstesinden gelebilecek birini seçmek gibi zor bir tercihle karşı karşıyadır.

Adıyaman belediyesi basın bürosunda iyi resim çeken var, haber dili fena değil, bu ekibi verimli kullanacak bünye içerisinde bir iki isim var; İskender Korkut’ta bunlardan biri, İskender Korkut’tan on yaş büyük olmama rağmen ikimizde 1987 yılında mesleğe başlamışız. İskender Korkut 1993-1994 yıllarında Tempofm’de Hamit Özpolat’la beraber tanışmıştık, o gün bu gündür İskender Korkut mesleğin bir fiil içerisinde aktif.

Korkut’un yazılı basın, televizyon ve radyo deneyimi var, her kesimle ilişki kurmada ve geliştirmede maharetli bir meslektaşımız.

Belediye bünyesi içerisinde bir isim basın halkla ilişkilerde görevlendirilecekse İskender Korkut ismi tecrübesiyle yönetimi yormaz.

Süleyman Kılıç ve ekibinin bu alanda ne düşündüklerini bilmiyorum, İskender Korkut’la ilgili kararlarında hemşericilik bahanesiyle görev verilmezse bu durum Adıyaman’ın yerleşik anlayışına uygun düşmez.

Fenerbahçe’de Ali Koç gibi büyük iddialar ve delege desteğiyle gelip, küme düşme potasına toslamamak için Süleyman Kılıç’ın her mevkie en iyisini seçmek gibi bir zorunluluğu var.

Belediyelerde de bu işi yapmak kolay iş değil, Belediye başkanlığı sorumluluğunun beyin ameliyatından da daha zor olduğunu Süleyman Kılıç anladığında beni arayacaktır.

Temennimiz başarılı olması…