Besni Belediyesi tarafından hazırlanan SOGEP 2020 El Dokuma Halı ile Kadın İstihdamının artırılması projesi kapsamında açılan halı dokuma atölyesinde Besnili kadınlar tarafından dokunan halı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecek.

Halı dokuma atölyesinde 20 gün boyunca 3 kadının dokumuş olduğu ipek karışımı halıya 280 bin ilmek atıldı.

Besni’ye özgü dünyaca ünlü Besni Üzümü motiflerinin yer aldığı halının kesim işlemi Besni Kaymakamı Nazlı Demir tarafından yapıldı.

Kesim işlemini gerçekleştiren Besni Kaymakamı Nazlı Demir,"Besni Belediyesi tarafından SOGEP projesi ile başlatılan kadın istihdamına yönelik açılan atölyenin incelemesi için buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız için yapılmış bir halının bugün kesimini bizzat kendimiz yaptık. Belediyemizin hazırladığı proje ile yaklaşık 100 kadınımız burada istihdam edilecek. Besni malumunuz dokuması ile ünlü bir ilçe geçmişten beri halısıyla, battaniyesiyle, kilimiyle meşhur ve bu anlamda girişimcileri ile beraberde Türkiye için istihdam yaratan bir ilçe olmuştur. Bu dokunmuş olan halı hanımlarımızın el emeği, göz nuru yöresel Besni motiflerini de içeren özel bir halı İnşallah Besni’den Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye olarak gidecek ve onlarında destekleri ile bu kadın istihdamı dalga dalga yayılarak bu değerlerimiz unutulmadan ebediyen yaşayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim