Adıyaman'ın Besni ilçesindeki kamu yatırımlarını bürokrasi ve siyasiler yerinde inceledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve AK Parti Adıyaman milletvekilleri Besni Pınarbaşı Mahallesinde gençlik merkezi binası ve açık tenis kortları inşaatını inceledi.

2 Temmuz 2020 tarihinde ek ikmal inşaatı yapılan modern mimarisi ve gençlerin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilen  5 milyon 951 milyar 622 bin 31 TL proje bedelle gençlerin spor sevgisine katkı sağlayacak ve yapımı tamamlanmak üzere olan gençlik merkezi binası ve açık tenis kortları inşaatı, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış tarafından incelendi.

Besni ilçesinde devam eden yatırımlar ve çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çuhadar ve beraberindeki heyet Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’ten bilgiler aldı.

Gençlik merkezinin Besni halkına ve gençlere modern bir bina ile hizmet vereceğini ifade eden Keleş, şu bilgileri verdi:

"Merkezin zemin katında spor ve konferans için çok amaçlı salon, zemin katta sporcular için soyunma odaları, müzik işliği, oyun salonları, idari ofis ve teknik birimler yer alıyor. Üst katta ise kütüphane, derslikler, seminer salonu, basketbol ve voleybol sahası ile gençlere hizmet verecek. Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmesi, bilgi ve beceri sahibi olarak gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve geliştirmek amacı ile kurulan gençlik merkezlerimiz Besni ilçemiz için önemli bir yatırım olma özelliğini taşıyor.  Besni ilçesinde sporcularımıza ve onların taraftarlarına hizmet verecek olan Besni ilçe stadı 4'lü soyunma odası, 960 seyircili çelik konstrüksiyon portatif tribün ve ihata duvarı ihalesi 2 Temmuz 2020’de yapılarak 1 milyon 827 milyar 924 bin 26 TL proje bedeliyle İlçemizdeki spor alt yapısı yeni yatırımlarla güçlendirilerek kısa sure içeresinde tamamlanarak Besni halkımızın hizmetine girecektir."

Kaynak:PHA