Adıyaman’ın yoğun kar alan ilçesi Çelikhan ve bağlı köylerindeki çalışmalarını sürdüren Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. bölgede aktif olan 90 bin 120 metrelik enerji bakım hattında bakım ve onarım çalışmasını tamamladı.

Enerji dağıtım hatlarının, çetin kış şartlarında doğa olaylarından etkilenme durumunu en aza indirmek amacıyla Mutlu, İzci, Sarıkaya ve Fatih Köylerinin eski şebeke hatları yenilendi.

Güzergâhla birlikte köylere giden hatlarda doğa olaylarından etkilenme riskine karşı yenileriyle değiştirildi. Mutlu-İzci köyünün 3 bin 250 mt, Fatih Köyünün bin 640 metre, Sarıkaya köyünün ise 730 metrelik hatları yenileriyle değiştirilerek bölgedeki tüketicilerin kullanımına sunuldu.

Adıyaman’ın Çelikhan İlçesindeki sorunlu olan bölgelere nokta atışı yaparak bir taraftan şebeke ve direk yenileme bir taraftan da bakım onarım çalışmalarını sürdüren Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş., voltaj sorunu yaşayan Balıkburnu Mahallesine  ilave trafo tesis edilerek daha kaliteli, sürekli ve kesintisiz elektrik verilmesi sağlandı.

Çelikhan’ın kırsal mahallerindeki çalışmalarının yanı sıra Çelikhan İlçe Merkezinde de yatırımlarını sürdüren Kurum, Çelikhan İlçe Merkezindeki Bahçelievler Mahallesinde bulunan abonelerine, yaptığı dokunuşlarla voltaj sorununu ortadan kaldırdı. Bahçelievler Mahallesine de yaşanan gerilim düşümü nedeniyle söz konusu bölgeye ilave trafo tesis edildi voltaj sorunu ortadan kaldırıldı daha kaliteli sürekli ve kesintisiz elektrik verilmesini sağladı. Bölgede yaşanan elektrik arızaları ve kesintilerini asgariye indirmek için  şebekede yenileme çalışması yaptı.

Çelikhan İlçesindeki yenileme, bakım ve onarım çalışmalarına devam edeceğini belirten Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Çelikhan İşletme Şefi Tahir İNCEYOL ise ‘’Yoğun kar alan Çelikhan ve kırsalında çalışmaların aralıksız süreceğini belirterek, sorumluluk sahamız içerisindeki hiçbir direği, trafoyu, şebeke elemanını atlamadan bakım onarım ve yenileme çalışmalarını devam ettireceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Haber:R.Kıymaz

Editör: TE Bilişim