Sayın Zeynel Abidin  Kıymaz katıldığı bir televizyon programında Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın AKP Kurultayı sonrası değişecek olan kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında Bakan yapılmasını önermiş. 

Adıyamanlı birisi bakan yapılacaksa, sabah akşam nutuk atan, 2007 seçimlerinden beri verdiği sözlerin hiçbirisi gerçekleşmeyen, 2003 tarihinde yapılan iller arası gelişmişlik araştırması sıralamasında 81 il arasında 65. yer alan Adıyaman, Ahmet Aydın'ın milletvekili olduğu, grup başkan vekilliği yaptığı, Meclis Başkan vekilliği, AKP Yüksek Disiplin Kurulu Bakanı yaptığı süreçte, 2007-2021 arasında, 2018 yılında yapılan iller arası sosyo-ekonomik gelişmiş araştırması sıralamasında 72. Sırada yer aldı.  

Ahmet Aydın'ın milletvekilliği döneminde, Aydın'ın kendisi ve Aydın'ın yakınları zenginleşirken, Adıyaman geriledi ve yoksullaştı. Eğer Adıyamanlı bir bakan atanacaksa bu kişi Ahmet Aydın değil, kendisini Adıyaman'a ve Adıyaman'ın sorunlarının çözümüne adamış olan Zeynel Abidin Kıymaz olmalıdır. Bu benim samimi düşüncemdir. 
Siyasette adaletin olmadığı, siyasetin nitelik ve emek gözetilerek, yapılmadığı kesin ve doğrudur.  

Siyaset adalet, nitelik ve emek gözetilerek, yapılmadığı için Türkiye Cumhuriyeti üzerine oturduğu coğrafyasının Jeopolitik ve jeostratejik konumunun kendisine sunduğu imkanlarına, tarihi ve kültürel zenginliklerine, yer altı ve yer üstü varlıklarına, genç ve dinamik insan gücü potansiyeline rağmen gelişemedi ve zenginleşemedi.  

Aynı şekilde Adıyaman üzerine oturduğu coğrafyasının, tarihi ve kültürel zenginliklerinin, yer altı ve yer üstü varlıklarının kendisine sunduğu fırsatlarına rağmen gelişemedi, kalkınamadı ve zenginleşmedi.  

Eğer bir Adıyamanlı bakan olarak atanacaksa benim bakan adayım Zeynel Abidin Kıymaz'dır.