Bugün sizlere  davudi sesiyle şiirlere can veren farklı bir ruha büründürüp  nefes olan şair, bestekar, tiyatro, halk müziği eğitimi veren , yorumcu, yönetmen kimliğiyle Ayhan Akgül'den kalemim izin verdiğince bahsetmek istiyorum.

               Ayhan Akgül aslen Samsunlu olup Samsun Belediyesi Konservatuarında Tiyatro ve Halk Müziği Eğitimini bitirdikten sonra sanat yaşamına Sakarya’da devam etmektedir.

 Şair genelde şiirlerini abartıdan uzak ince nüanslarla şiire farklılık katıp sanatçı kimliğiyle şiiri hissederek yorumlayan serbest şiir tekniğiyle dalında sayılı şiirler yazan şairlerdendir. Özellikle son günlerde herkesin dikkatini çeken şiiri "Ben alıştım sensiz yorganı üstüme sermeye "adlı şiiriyle hayran kitlesine yenisini eklemiştir. Kendisine şiiri yaşayarak anlatan şairde diyebiliriz.

 Çok sayıda yetiştirdiği öğrencileri olan ve bir çok sosyal projelerde yer alan  Ayhan Akgül   yardım amaçlı etkinliklere imzasını da atan biri.

Sakaya yazarlar şairler kültür derneğine üye olup sinema sektörüne de etkin kadrosuyla adımını atmıştır.

 Sanat adına bir avuç umut veren şiir yürekli şairimizin başarıları daim, yolu açık olsun diyoruz ve kendisine verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Türk şiiri Edebiyatı, kelemi yüreği kuvvetli bu gibi değerli şahsiyetlerin emeğiyle gelecek nesillere daha zengin bir şekilde taşınacaktır.

Gençlere ışık olan, moral ve destek olup onları cesaretlendiren Ayhan bey gibi yurdumuzun her köşesinde değerli insanlar var, bizlerde onların bizlere açtıkları yollarda emin adımlarla ilerleyeceğiz bir avuç Umut’ta olsa.