Halk adamı siyasetçiler böyle oluyor galiba!

Adıyaman'da bulunduğumu yıllarda Celal Topkan Bey Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman milletvekiliydi. O yıllarda siyaset ve politika ile ilgilenmem mümkün değildi. Ancak işimiz dershanecilik ve bu şehirde meslek liselerinden mezun öğrenciler yoğun bir şekilde dershaneye geliyorlardı, 1998 yılında ÖSS sınavlarına girişte ve üniversite yerleştirme de katsayı olayı çıktı öğrencilerimiz olumsuz etkileyecekti. Celal Topkan Bey'le bir grup olarak görüşmüştük.

Bizim tezlere uygun bir katkı sunması partisinden dolayı mümkün değildi fakat nezaketle dinlemesi hak vermesini üzüntü beyan etmesi, nezaketi kibarlığı üzerimde çok olumlu bir izlenim bırakmıştı. O zaman karşılıklı pek ahbap olamadık daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra CHP'yi değerlendiren bir kitabı yayınlandı 30 yıl Türkiye Cumhuriyeti İnkılap tarihine anlatan bendeniz branşımla alakalı olduğu için bu kitabı okudum, kitapla ilgili görüşlerimi eleştirilerimi ve tenkitleri mi sundum. Çünkü bu kitapta İsmet İnönü eleştiriliyordu Her insan gibi İnönü de hataları olabilirdi. Fakat İnönü'nün tedbirli ihtiyatlı devlet adamlığının mutlaka vurgulanması gerekiyordu. Bu vurğu mutlaka yapılmalıydı. Devlet adamları için İnönü'nün İkinci Dünya Harbi siyaseti bir devlet politikası olmalıydı, o siyaset ders olarak okutulmalı demiştim, Bir yazar gerçek bir aydın bir eleştiri karşısında hangi tavrı sergiliyor ise Celal Bey de eksiksiz o tavrı sergilemişti hak verdi. Ondan sonra dost olduk

Celal Bey'in seçim çevresinde bulunan biri değilim ona herhangi bir biçimde katkı sunacak biri de değilim Fakat o öyle vefalı bir dost ki senede iki üç defa arar hal hatır sorar, sağlığımla ilgilenir,yol gösterir Onun bu insani yaklaşımından tarif edemeyeceğim bir mutluluk ve memnuniyet duyuyorum.

 

Bir Celal Topkan ve oturuyor görseli olabilir