ALLÂH!

-Her renk,ırk ve inançtan tüm İnsanlara hitaben, "MÜLK,MAHLUKAT Ve NİMETİN"yegane(TEK) SULTANI(yaratıcısı,sahibi,rezzâkı Ve yöneticisı) ancak-Benim,o halde gelin benim "TEVHİDİM" Varlığım,Birliğim Ve Sistemim-DİNİMİN(Emir Ve Yasakları)Altında;BARIŞ VE KARDEŞLİĞİNİZİ OLUŞTURARAK-BİRLİKTE (Çalışmak-Üretmek Ve Paylasmak üzere) BİR CANDA BULUŞARAK TOPLANIP/KUCAKLAŞARAK Ve HALLEŞİP HELALLEŞEREK "B İ R L E Ş İ N" diyor..

Peki!

ALLÂH "N E D E N" BİRLEŞİN DİYOR;Bizim gibi (güçsüz,kuvvetsiz,çaresiz,tembel,her bir şeye muhtaç Ve üstelik de gafil,hain ve nankör)olan bir "MÂHLUKATA" nasıl bir "İHTİYACI" olsun ki; İLLÂKİ "Gelin Benim TEVHİDİMDE Birleşin!" desin-HİÇ BİR ŞEYE MUHTAÇ OLMAYAN,FAKAT HERKES VE HER ŞEYIN KENDİSİNE MUHTAÇ OLDUĞU-Yüce ALLAHIN ZÂTİ İÇİN, İNSAN gibi (zayıf, aciz Ve her seye muhtaç) bir varlıktan böyle bir şey istemesi "MÜMKÜN" olabilir mi?

Elbette yüce ALLAHIN, bunu kendi(ZÂTİ İÇİN) istemesi mümkün değildir,ki ancak ALLÂH'IN yegane muradı;İNSANLARIN,dünyevi sahte PUT İlahlar edinerek "ŞİRKE"düşmesini ve dolayısıyla da bu Ilâhlarla kendi ULUHİYETİNE eş ve ortak koşmasını önleyerek-Onların her iki dünyasını mamur ve MÜREFFAH kılmak üzere-ONLARI, kendi rahmet ve bereketiyle(Onlara) bahsetmiş olduğu maddi ve manevi varlıklarıyla, akıl,izân ve vicdanlarıyla,doğal Ve sosyal çeşitlikleriyle İSLÂM dininin katı ve kadim "TEVHIDI" altında Ve de yani aslında "İNSANLARIN" farklıliklarina Ve aralarındaki(Fikir-Sınıf-Mülk-Statü-Makam) varlığına rağmen "O R T A K BİR P A Y D A'DA" buluşmak üzere "BIRBIRLERİNDE" toplanmak ve ideâl olan "BARIŞ VE KARDEŞLİK BİRLİKLERİNİ" kurarak "HAYATA" geçirmek Ve "KURTULUŞA" erdirmesini sağlamaktır..

Evet!

Yüce ALLÂH'IN muradı-ancak;İNSANLARIN kendi MÜLK-U memalikinde HÂK VE ADALETLE Barış Ve kardeşlik içerisinde "BİRLIKTE" sevgi ve sefkatle(Çalışmak-Üretmek-Paylaşmak) Ve huzur,güven ve mutlu bir düzende yaşaması ile Onları geleceklerinden emin etmesidir,ki bu da elbet "İNSANLARIN BİRLIK VE BERABERLİĞİNİ" şart koşan bir "TEVHİT RUHUYLA" mümkün olacak bir insanı ve imani bir haslettir..

Sözün/Özü!

Aslında yüce ALLÂH,sanıyorum "İNSANLIĞİN" kurtuluşunu yine 'İNSANLARIN ELİYLE' Hayata geçirmek istiyor ki,o da-Farklıliklarına rağmen- galiba;Sadece Tevhitten yani "BİRLEŞMEKTEN" geçiyor..

Peki!

Bu,İnsanların arasındaki(Sınır-Sınıf-Sömürü Ve Savaşa)yani fıkır,ırk,soy/sop,mal/mülk,Statü ve makam farkına râğmen kolay mı;Değil elbet,zira "ALLÂH'IN SÂLİH KULLARINA VADETTİĞI EBEDİ KURTULUŞA ERMEK DE KOLAY" değildir.. Ve de elbet "SALIH KULLAR ÖTE TARAFA SADECE AMELIYLE GİDERLER,Çünkü;ONLARIN AMELİ DIŞİNDA GÖTÜRECEKLERI BİR ŞEYİ YOKTUR..

Bu manada!

Bir "HÂK DOSTU" Üstat Mehmet AKİF ERSOY'A yücé ALLAHTAN rahmetler diliyorum;ALLAH Onu cennet ve Cemaliyle müşerref kılsın..

Sevgilerimle..