Türkiye'de bir tekerleme var iç ve dış düşmanlar. Batılı anllayışta ise İç düşman yoktur. Suç işlemiş vatandaşlar vardır. İçeride bir kitleyi iç düşman ilan edip yok edilmesi için hedef gösterirseniz çok sevdiğiniz ülkenizin bir iç savaşa düşmesine zemin hazırlamış olursunuz.

27 Mayıs'ta iç düşman Demokrat Partililer'di. 12 Mart'tan önce iç düşman sosyalistlerdi. 12 Eylül'den önce milliyetçilere göre en büyük düşman komünistlerdi, solculara göre ise faşistlerdi. 28 Şubat'ta ise bir kesime göre iç düşman İmam Hatiplerin başını çektiği mürtecilerdi. Şimdi ise iç düşman büyümesi gelişmesi için bizatihi devletin (sadece AK Parti demiyorum Özal'dan günümüze kadar Erbakan hariç bütün başbakanlar) Fetullah Gülen yapılanması destek vermiştir.) desteklediği bugün ezmeye çalıştığı Fetöcüler.

Bir devletin olmazsa olmaz kurumu istihbarattır. Eğer bir ülkede istihbarat yoksa o ülke devlet değildir. Olamaz da.

Bir ülke kendine güvenecek. Güven duymazsa ayakta kalamaz. Türkler büyük imparatorluklar kurmuştur.Ancak günümüz politikaları imparatorluk kurmuş atalarının fersah fersah fersah uzaktır.
İngiliz kraliçesi Avam Kamarasında yaptığı bir konu"şmada İngiltere'nin düşmanı yoktur. İngiltere'nin dostu da yoktur. Sadece İngiltere vardır" derken dünya hakimiyetine işaret ediyordu. Kabul edilse de edilmezse de İngilliz dili bugün dünyaya hakimdir.Dünyanın en ücra köşesine giden bir İngiliz zorlanmadan kendi dilini bilen birini birini bulabilir.
Biz ne yapıyoruz ha bire bu ülkeye aidiyeti zayıflamış ülkelerine küsmüş insan üretiyoruz.
1970'lerin başında sağ kesime göre en büyük düşman Deniz Gezmişl'ti. Halbuki, henüz 23 yaşındaydı her tarafı düşman olsaydı ne yazardı. Ancak o devirde Cumhuriyet döneminin en büyük kalkınmasını gerçekleştiren, 67 Arap İsrail Savaşında İncirlik Üssünü ABD'ye kullandırtmayan, yine 1970'te Kara Eylül diye tarihe geçen Ürdün kralı Hüseyin'in on bin Filistinliyi katlettiği olayda Ürdüne destek için Akdeniz'de dolaşan 6. Filoyu İskenderun limanına sokmaması, Haşhaş ekimini yasaklaması Türkiye'de sol gençler arasında ABD destekli eylemleri başlatmıştı. 12 Mart bu yüzden geldi. Hem de anti Amerikancı sloğanlar atan sol gençlerin eylemleri yüzünden Deniz Gezmiş'in sevgilisnin bir CİA ajanı olduğunu bendeniz değil Uğur Mumcu yazmıştı. Deniz Gezmiş'e silahları o sevgili temin ediyordu.

Bu ülke gerçeklere yoğunlaşmazsa sadece olanı halkına anlatmazsa aynı oyunlara tekrar tekrar düşer. Trump 2016'd seçim çalışması kampanyasında 15 Termmuz'a katılan CİA ajanlarının adlarını Twetter'daki hesabından yayınlamıştı. Amerikan tanker uçakları İncirlikten kalkıp Ankara'yı bombalayan darbecilere yakıt ikmali yapmıştı. 
Neden üzerine giidilmedi?
Neden oaylarla hiç alakası olmayan darbecilerle hiç bir irtibatı tespit edilmeyen mahkemelerde beraat ederek suçsuzluğu belgelenen Türkiye vatandaşı insanımız KHK adıyla hala mağdur. Bu mağduriyetler bir gün bitecek. Peki bunun bu ülkeye ne faydası olacak? O insanların duygularının örselenmesinin itilip kakılmalarının rencide edilmelerinin darbeyle hiç alakası olmadıkları halde suçlu ilan edilmelerinin Türkiyeye hangi yararı sağlayacak?

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi