BÖYLE SAÇA BÖYLE TARAK

Düşünme melekelerini kaybetmiş sadece meclise girip Milletvekili olmak bir yerlerde makam mevki elde etmek onlar için her şey olmuş..

Abone Ol

Başkanlık sistemini değil kaldırmak daha da sert Totaliter rejim getirmek lazım bu millete.

Çünkü millet düşünme melekelerini kaybetmiş sadece meclise girip Milletvekili olmak bir yerlerde makam mevki elde etmek onlar için her şey olmuş..

30 bin liradan başlayıp 500.000 liraya kadar devam eden milletvekili adaylık ücreti ödeyebilmek için Dokuz takla atan insanlar meclise girse ne olur girmezse ne olur..

Hani Timurun meşhur fil hikayesi var ya..Nasrettin Hoca'ya gelmişler ilçedeki fil her şeyimizi yiyip bitirdi birlikte Timur'a gidip bunu konuşalım Sen bize Rehber ol demişler.

Hoca da tamam demiş birlikte yürümeye başlamışlar tam Timur'un çadırına yaklaşınca arkasındaki kalabalık teker teker yok olmuş.

Çadıra giren Timur bakmış ki halk kendisini yalnız bırakmış ve Timur'a şöyle seslenmiş,

"Ey yüce Timur halkımız buraya getirdiğin filden çok memnun olmuş ve benden rica ettiler iki tane daha istiyorlar."

İşte bizim partilerdeki genel Başkanların ve onları oy veren insanların haleti ruhiyesi Aynen böyle..

Rahmetli Osman Bölükbaşı ile büyük kalabalıklar coşku ile dinleyip alkışlamışlar ve iş oy vermeye gelince hepsi de başka başka partilere oy vermişler.

O yüzden Bölükbaşı milletim milletim diye söze başlayan siyasetçilere gülerek "benim milletimi bana anlatmayın" diyerek espri yaparmış.

Yan ceplerine para konulan bazı Sivil Toplum Örgütleri demokratik kuruluşlar hemen oy vereceği partiden çark edip başka yerlere verdiklerini çok gördük.

Nitekim Akıncılar Derneği Temel Karamollaoğlu'nu dinlemeyeceklerini oylarını Reis Tayyip Erdoğan'a vereceklerini ifade etmişlerdir.

Milliyetçilikten ve ülkücülükten ahkam kesen kimileri de bizim için başkanlık veya parlamentler sistem önemli değil, isterse ülke komünistlikle yönetilsin Yeter ki başımızda Reis olsun diyorlar.

Ne diyelim ki Böyle saça böyle tarak Çok bile..

Ertuğrul Kalafat