Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. MATSO Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  kurum olarak yaptıkları faaliyetler ve ekonomik gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunarak turizmde her şey dahil sistemine değindi.

Turist sayısı artarken gelirlerimiz düştü

Son yıllarda turist sayısında artış yaşandığına vurgu yapan Başkan Boztaş, “ Turist sayısında artış var ama gelirlerimiz düşüyor.  Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerine göre geçtiğimiz yıl ilk 5 ayına göre Antalya’ya gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 21 artış olduğuna vurgu yapan Başkan Boztaş,  “bu rakamların cirolara yansımadığını ve gelirlerin 2015 yılının altında kaldığını söyledi. Boztaş, bölgemizde tüm sektörler turizmden faydalanıyor. Üyelerimizle ve bölge esnafının ekonomik girdileri 2015 yılı öncesinin altında kalıyor” diye konuştu.

Her şey dahil sistemini uygulayan tesislerde kalite ve standart belirlenmeli

Turizmde her şey dahil sistemine standart getirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Boztaş, “bölgeye gelen turist sayısında artış olmasına rağmen bunun ekonomik verilere yansımıyor. Artık her dahil sistemi tartışmaya açılarak sistemi uygulayan tesislerde kalite ve standardın belirlenmesi gerekmektedir. Artık bunu sektörde istiyor. Küçük bir pansiyon sabah büfesine 3 yumurta, domates ve salatalık koyuyor, her şey dahil diye satıyor. Bunun bir standardı olmalıdır” dedi.

 Artık nicelikten niteliğe dönüşmemiz gerekiyor

Bölge ve ülke olarak ucuz tatil cenneti imajından kurtulmak gerektiğine işaret eden Boztaş, “Artık nicelikten niteliğe dönüşmemiz gerekiyor. Her şey dahil sistemini uygulayan, pazarlayan, satan konaklama tesislerine denetim yapılması gerekiyor. Her şey dahil sisteminde turistin dışarıya çıkmaması aynı zamanda esnaflarımızın işlerini olumsuz etkiliyor. Her şey dahil sistemine standart getirildiği zaman birçok otel bu standardın dışına çıkacak. Böylece gelen turistin dışarıya çıkması ile esnafımızın iş potansiyelinin artmasına neden olacak. Bazı oteller her şey dahil sistemden çıkarak kişiye özel hizmetler vermesi ile nitelikli bir misafir ağırlamaya başlayacağız. Turizmde sayı ile değil gelirlere odaklanarak nicelikten niteliğe geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim