BU DEPREMDEN DERS ÇIKARMALIYIZ

Artık kendimize çeki düzen vermeliyiz. Aynı yanlışları tekrar etmemeliyiz. Bizler artık bundan sonra maddi manevi kaybetme lüksüne asla sahip değiliz.

Abone Ol

*Zararın Neresinden Dönsek Kârdır!*

Artık kendimize çeki düzen vermeliyiz. Aynı yanlışları tekrar etmemeliyiz. Bizler artık bundan sonra maddi manevi kaybetme lüksüne asla sahip değiliz. Gitgide yoksullaşıyoruz.

Bu ülke çok şehit verdi, çok zorluklar, kıtlıklar çekti. Sağlıklı, mutlu günler için, bir çeyrek ekmek, bir hoşafla bizler için Çanakkale’de savaştı aziz atalarımız! Hepimizin bildiği zaman zaman da unuttuğu bazı maddeleri tekrar etmekte sakınca görmüyorum.

*Bundan sonra inşallah inşaat sektörü işini daha sağlam ve temiz yapar vitrini tek süslemek yerine tüm yeni yapıların zeminini önce depreme göre daha sağlam yapar. İmar affı kesinlikle olmamalı…

*Mimarlık Japonya’daki gibi ciddiye alınmalı, tıp öğrencileri gibi stajı, sınavı olmalı. Belli bir bilgi birikimi sonrası sahaya çıkmalı. Her parası olan, inşaat sektörüne el atmamalı. Şehir düzenini sağlamalı ve en önemlisi yerleşim yerlerini deprem bölgelerinden uzak tutmalıyız.

*Ev alanlar da büyük apartmanlardan kaçınır Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu düşünerek daha sağlam ve en fazla üç, beş katlı evlere ilgi duyar. Çevreyi yeşillendirir, güzelleştirir. Yatay mimarı kanunlarla şart olmalı.

*Zenginliğin, aç gözlülüğün de boş olduğunu fark etmeliyiz. Birbirimizi yemekten enerjimizi boşa harcamamalıyız.

*Bu ülkenin geleceği için birlik ve beraberlik için enerjimizi harcamalı ülkemizin geleceği için devlet, halk gönüllü yarışmalı, daha çok çalışmalıyız.

*Yetişmiş kalifiyeli insanlara hak ettiği maddi manevi ortamı hazırlayarak onların yurt dışına değil yurtlarına daha faydalı olmaları için herkes elinden geleni yapmalı.

*Gerek devlet gerekse iş adamları kendi çıkarlarını bir kenara bırakıp bu ülkenin geleceği için maddi manevi emek vermeli, sabır göstermeli ve bu cennet ülkenin geleceği için daha çok çalışarak yaraları bir an önce sarmalıyız hep beraber.

*Bölünmemizi, zayıf düşmemizi bekleyen düşman ülkelere karşı dimdik durmalı ve soluduğumuz havanın hakkını vermeliyiz.

*Kıskaçlığı, bencilliği, tembelliği, aç gözlüğü… bir kenara bırakıp gelecek nesle Çanakkale’deki atalarımız gibi tüm zorluklara göğüs gererek topraklarımızıyabancılarasatmadançıkalım