Geçip giden zaman insanoğlundan çok şeyleri alıp götürse de;kimi zaman ardından güzel şeyler bırakabiliyor… Fark ettiğim şey doğum günlerimde his etiklerim yıllar geçtikçe değişiyor, çocukken bir pasta demek doğum günü, gençliğinde ise arkadaşlarınla eğlendiğin mesajlar ile sevindiğin ilgi ile şımardığın senin günün, belli bir yaştan sonra ise kendin ile hesaplaşma günü bugün. Dönüp arkaya baktığımda herşeyi tartıp “keşke”leri saydığım ama en önemlisi o “keşke” leri “iyiki” ler ile ortadan kaldırdığım gün.

Bugün Benim Doğum Günüm. Kimilerine göre yaşlanıyoruz, büyüyoruz. Kimilerine göre ise olgunlaşıyoruz. Bir gerçek var ki zaman çok çabuk gelip geçiyor. Geçip giden zaman insanoğlundan çok şeyleri alıp götürse de; kimi zaman ardından güzel şeyler bırakabiliyor

Ben ilerleyen bir yaşı hep şuna benzetmişimdir. Yüksek bir tepeye tırmanmak gibi devamlı çıkarsın. Çıktıkça yorulursun. Lakin durup arkana baktığında görüş açının daha büyük olduğunu görürsün. Görüş açısının büyüklüğü ise hayatı ve zamanı daha iyi yorumlayabilmeyi sağlar. İşte ben her doğum günü zamanı bunu düşünür, bunu hayal ederim.

İnsanoğlu yaşamın her gün yeni bir yüzüyle karşılaşıyor. Zamanla daha çok şey görüyor, öğreniyor. Daha az hata yapıyor yıllar geçtikçe. En azından yaptığı hataları tekrarlamamayı öğreniyor. Kaç yaşına gelirsek gelelim hep ilkler oluyor yaşamımızda.. Düşünsenize ilk nefesle başlıyor, ilk ağlama ile devam ediyor. Sonra ilk sözcükler, ilk adımlar, ilk okul, ilk ayrılık, ilk sinemaya gidiş, mesleğe ilk adım, ilk maaş, ilk terfi, ilk işten çıkış, ilk arayış, ilk sonlanış.. Yüz yaşımıza gelsek de hayatımızda hep ilkler olacak… Bugün benin doğum günüm, geçmişte bıraktığım kocaman kocaman yıllarım var. Mutlu, umutlu, coşkulu, ışıklı yıllar.. Hayal kırıklıkları, hayaller, özlemler, ayrılmalar, kavuşmalarla dolu yıllar.

Başkalarının dertlerini dert edinip onlarla çözüm bulmak için çabaladığım yıllar.

Kendi sıkıntılarımı kendime dağ yapıp altında kalacağımı anladığımda onları yine kendi kendime ortadan kaldırdığım yıllar... , geçmişe özlemle, geleceğe ümitle bakmam gerektiğini bana anımsatan yıllar... Kendini her geçen yılla beraber daha iyi tanıyor. Kendine daha bir yaklaşıyor, huyunu, suyunu iyice keşfediyor. Ne istediğini, neler yapabileceğini, sınırlarının ne olduğunu bildiği için kararlarını daha doğru alıyor, adımlarını daha emin atıyor.

Hayatı boyunca kimseyi kırmamak için uğraşan ve bu uğurda belki en çok kendi kırılan, hayallerinin peşinde koşan, kendi derdini kimseye sıkıntı olmamak için kendi kendine çözmeye çalışan, herkesin sıkıntısını halletmeye koşan biriyim ben kendimce. Ya da ben kendimi bu şekilde görüyorum sadece.

Yeni yaşım bana neler katacak, benden neler götürecek bilmiyorum. Ama diliyorum ki sevgi dolu, huzur dolu bir yaş olsun, hep gülümseyerek hatırlayacağım bir yıl.

İçinizden de olsa ‘İyi ki doğdun’ diyen, bu güzel günümde beni yalnız bırakmayan ve yazdıklarımı sabırla okuyan her kese teşekkür ederim Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

Allahtan tek dileğim sevdiklerimle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmek

Kendi kendime "iyi ki doğmuşum, her şeye rağmen hayat çok güzel! " diyorum ve kendime bir şarkı hediye ederek günün tadını çıkarmaya gidiyorum