Biz de siyasette uğraştık. Elbette ki düşüncelerimiz vardı, hedeflerimiz vardı, iktidar olma amacımız vardı. Ancak hiçbir zaman iktidara gelirsek ülkeyi baştan sona değiştirip bizim parti'den değildir diye bütün memurları yerinden edecek diye bir anlayışımız yoktu. Bir devlet idaresine talibiz devletin devamlılığı için devletin yetiştirdiği bütün kadrolar bu ülkenin kadrolarıdır, partinin kadrosu olmaz, tarikatın kadrosu olmaz, cemaatin kadrosu olmaz hocaların kadrosu olmaz. Devlet bürokrasisinin tecrübeleri birikimleri anlayışları aynen geliştirilerek, güçlendirilerek devam edecekti.

Ancak korkularımız da vardı Bizim mahalle böyle yapmayıp baştan aşağıya hep kendi anlayışı ile hareket ederse, ülke için bir kayıp olurdu. Bunu yeni söylemiyoruz bu korkumuzu 30 yıl öncelerden beri taşıyorduk; öyle bir mahalle düşünün ki sanatla hiç alakası yok, resimden alakası yok, müzikle alakası yok, sinemaya gitmemiş, tiyatroya gitmemiş, hiçbir trajedi izlememiş, iç savaşları nasıl felaket olduğunun filmini görmemiş, ikinci Dünya harbine bütün ayrıntılarıyla anlatan belgeselleri izlememiş, filmleri izlememiş böyle bir anlayış iktldar olursa ne olur!

Seçim zamanları korna çalıp show gösterisi yapan araçlara dahı süvari aracı deyip, bunlar için harcanan benzini Cihat yapıyorsunuz diye propagandaya muhatap olmuş bir anlayış bir ülkede huzuru sağlayabilir mi? bu korkularımız vardı Ve bu korkular maalesef gerçek oldu 1 Mart 2003 tezkeresi ne evet diyenler acaba savaşı felaketini biliyorlar mıydı? Suriye iç savaşı başladığında hiç mi Afganistan trajedisini okumamışlardı, hiç mi Afganistanlı mültecilerden haberleri yoktu, devlet mekanizmasının dağıtılmasının ne felaketler doğuracağını Yugoslavya'nın parçalanmasında da görmemişler miydi?

Kültürel açıdan geri gidiyoruz şu kadar danışmana rağmen ve Türkiye en zayıf anında dahi Arnavutluk gibi küçük bir ülkeye Yakup Kadir Karaosmanoğlu, daha sonra Tansug Bleda:y,ı Bilal Şimşir gibi dev edebiyatçı elçiler göndermesine rağmen bu ülkenin başbakanının bir ressam bir sanatçı olduğunu oradaki diplomatlarımız nasıl bilmez? devlet başkanımıza nasıl Arnavutluk konusunda seminerler vermez!

47Suphi Yılancı ve 46 diğer kişi

6 Yorum

Beğen

Yorum Yap