Bugün kü Müslüman hep bana rabbena ilkesini kendisine rehber edinmiş.

Namaz vakitlerinde en ön safta bağdaş kurup Allah kitap söz konusu olunca en çok konuşan ancak para söz konusu olunca 90 derece yan çizip kaçan insandır.

Bugünkü Müslüman kendisine hiç laf söyletmeyen ama başkasına her türlü hakaret etmeyi kendisine hakgören Hak hukuk ve adaleti kendi anlayışına göre anlatan kişidir..

Bugünkü Müslüman zekat ve fitre söz konusu olunca elleri titreyen mecburiyetten parasını veren ancak Hayır Hasenat söz konusu olunca ortalıklarda görünmeyen kişidir..

Bugünkü Müslüman Cemaat ve tarikatlarla içiçe geçerek siyaset ve tarikat sarmalında her türlü menfaat elde eden kurban bayramlarında kestiği kurbanın etini sadece eşe dosta dağıtan kişidir.

Bugünkü Müslüman kur'an-ı Kerim'in anlam ve önemini idrak etmek yerine Tarikat ve cemaata mensup insanların anlattıklarına göre yaşayan ve onlar ne derse o şekilde hareket eden kişidir..

Bugünkü Müslüman indirilmiş dine değil uydurulmuş dine göre hurafelerin peşine takılan Arap kültürünü Türk kültürüne tercih eden ve Türk diline önem vermeyen kişidir..

Bugünkü Müslüman Hoca Ahmet Yesevi Hacı Bektaş Veli Yunus Emre gibi tasavvuf erbaplarını kendisine örnek almayıp Arap Din adamlarının söylediklerine onların kültür ve sanatlarına itibar eden kişidir..

Bugünkü Müslümanın fıtratında öfke nefret ve zulüm vardır Oysa gerçek İslam sevgi saygı ve hoşgörüyü buyurmuştur.

Siyasal islamcılar size yapılanı asla unutmayınız kininizin davasından vazgeçmeyiniz demişlerdir

Hasılı Diyanet İşleri Başkanlığının ve müftülüklerin siyasallaştığı camideki imamların keyfiyete göre hutbeler okuyup ibadet yaptığı Şu dönemde bugünkü Müslümani görünce beş yüz metre öteye Kaçıyorum ben...

Ertuğrul Kalafat