Bülent abi!

Keşke şu kadim düsturu bilseydiniz: Devlet minnet kaldırmaz!

2000 yılı Fazilet Partisi kongresinde Bülent Arınç Abdullah Gül'ün Ardında durmasaydı, O konuşurken arkasında bulunmasaydı Gül o kadar yüksek oyu almayacaktı. Çünkü Abdullah Gül'ün arkasında duran ne Cemil Çiçek:in ne Abdulkadir Aksu'nun hiçbir ağırlığı yoktu. O kongrede Bülent Arınç olanca güzelliğiyle belagatını konuşdurmuştu. Buna karşılık Abdullah Gül'ün çok zayıf çok itici bir konuşması olmuştu. 'Genel başkan olmak için pörsümek mi lazım gibi" Erbakan hocayı Recai kutan'ı ve diğer milli görüşçü yaşlı ekibi ima eden absürt bir laf etmişti. AK Parti kurulduğunda Recep Tayyip Erdoğan'ı genel başkanlığa teklif eden Yine Bülent Arınç olmuştu. Hatta Fazilet Partisi kapatıldığında Bülent Arınç; ayrılmayalım bunun karşılığında geçici de olsa Fazilet Partisi genel başkanı ben olayım bütünlüğü koruyalım görüşündeydi. Yenilikçiler de beklemişlerdi rahmetli Erbakan Hoca Buna müsaade etmemişti.

Bülent Arınç AK Parti kurulduktan sonra sürekli gölgesini ağırlığını iktidar partisi üzerinde hissettirdi. Buna 'özgül ağırlığım var

" dedi. Halbuki iktidar gölge kabul etmez.

12 Mart'tan sonra Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi genel sekreterliğinden istifa etmişti çünkü parti içindeki rakibi Nihat Erim Başbakan yapılmıştı. İnönü de destek vermişti. Ecevit " bu darbe bana karşı yapılmıştı" şeklinde açıklamalarda bulunuyordu. Ayrı bir Parti kurma niyetindeydi CHP Genel Sekreteri Kamil kırıkoğlu onu arayarak "Parti kurma! başarılı olamazsın, CHP'den istifa etme, seni genel başkan yapacağız" dedi Ecevit genel başkan olduktan sonra ilk harcadığı kişi Kamil kırıkoğlu oldu. Öyle kim Kamil kırıkoğlu Ölüm döşeğindeyken Ecevit onu ziyaret bile etmemişti.

Sultan Abdulhamid kendinin tahta çıkmasında en büyük gayreti olan Damat Mahmut Celalettin Paşa'yı yani eniştesini ilk fırsatta görevden uzaklaştırıp Mithat Paşa ile birlikte Taif' e sürgün etmişti. II Mahmut III Selim'i katleden cellatlar kendim üzerine yürüdüğünde kendisini kurtaran Harem ağasına tahta oturduktan sonra "Ağa seni gördükçe minnet hissediyorum" sözü üzerine haram ağasında hemen şafak atmıştı. Akibetini anlamıştı Kurtuluş için "Sultanım beni Medine'ye gönder ömrümün Geri kalanını sultanıma dua ederek geçireyim" dedi. dileği kabul edildi.

Birinci Mahmut tahta çıktığında ilk uzaklaştırdığı tasfiye ettiği kişi çıkardığı isyan ile kendisini tahta çıkartan Patrona Halil'di.

Yavuz Sultan Selim iktidarında ilk yaptığı iş babasına karşı isyanda kendisine yardım eden yeniçerileri tasfiye etmekti.