Tarihsel süreç içinde emperyalist işgalci devletlerin yenildikleri tek savaş olan Türk Kurtuluş Savaşı’nı yapılmamış gibi görmek, Kurtuluş Savaşında canlarını veren, şehit olanların anılarına yapılan büyük bir ihanettir.
Büyük bir vefasızlık ve nankörlüktür.
- Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı,
- 20.yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu,
- Dünyanın önde gelen tarihçilerinin siyaset ve sosyal bilimcilerinin, araştırmacıların, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kuruluşu UNESCO’nun,
- Düşünce sistematiği dünyaya ışık tutan ve yön veren yaşayan olarak kabul ettikleri, örnek gösterdikleri lider olan, Mustafa Kemal Atatürk’ü yok etmek ve hafızalarda silmek için her yola baş vurmak, tarihe ve insanlığa karşı yapılan büyük bir suç ve ihanettir.
Büyük bir vefasızlık ve nankörlüktür.

Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in sunduğu fırsatlardan yararlanarak, etkili, belirleyici ve karar verici makamlara gelip,
- Atatürk’ü yok etmek ve hafızalardan silmek, Atatürk döneminde yapılmış olan kurum ve kuruluşları ortadan kaldırmak ve yok etmek, büyük bir vefasızlık, nankörlük ve ihanettir.

Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başında olan Ali Erbaş, dini ve ulusal bayramlarda camilerde okuduğu hutbede, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Atatürk’ün adını anmıyor.
Aynı Ali Erbaş, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölümünün ardından Türkiye genelinde gıyabi cenaze namazı kılınması için cami imamlarına talimat veriyor.
Atatürk’e hakaret eden kişileri ziyaret ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya’da okuduğu hutbede “Fatih Sultan Mehmed Han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” dedi. Adını söylemeden Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Atatürk’e lanet okudu.
Diyanet İşleri Başkanı’nın ve kurumsal olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı büyük bir ihanettir. Büyük bir vefasızlık ve nankörlüktür.

Ahmet’e Ahmet denir. Mehmet’e Mehmet denir.
Ayşe’ye Ayşe denir. Fatma’ya Fatma Denir.
İhanetçiye ihanetçi denir.
Kurucusu Atatürk’e ihanet edenlere de ihanetçi denir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş’ın yönetiminde “İHENET İŞLEİ BAŞKANLIĞI”na dönüşmüştür.